My birthdaygirl

Överraskade min fantastiska vän lite i morse på hennes födelsedag! 
 
Bra dag idag, som alltid när det är A-dag! Efter skolan picnickade vi på kladdkake rester och hade de gött! Sen va det track practice och wow.. några 100 gånger jobbigare än sist, har nog aldrig tagit ut mig så mycket men det är bästa känslan i världen efteråt. Coachen verkar grym, sådär sträng, uppmanande, peppande och målinriktad som man vill att dom ska va! Det kommer bli hårt jobb men it's gonna pay off! Va jättekul :D Nu: Mat & basket! Puss

Plugg!

Min dag idag: Plugg plugg plugg plugg plugg och kyrkan! Wehooo! Hoppas ni får en fin kväll :D 

Believe you can and you're halfway there

Idag har jag:
Skrivit en bucketlist med Addy
Skrattat så magen har krampat
Fått en himla massa läxor och test dates
Vart på Track and field practice och jag älskade det!!
Hängt på Walmart och fixat lite saker meheheh
Käkat middag ute med min galna värdmamma<3
 
Bra dag med andra ord!
 
 
 
 

High school spirit

Jag och John smet iväg tidigt från träningen och åkte till the basketball game, gick över till the Red zone för att heja och peppa tillsammans med skolans alla sportgalna fans. Det är sånnahär tillfällen jag känner hur otroligt glad jag är att jag åkte. Behövde känna såhär igen, haft en himla hemlängtan under några dagar nu. High school spirit är så häftigt!

I have to leave the past behind and look forward

Måndag. Lever på att det bara är 19 skoldagar kvar nu på den här terminen, gud va gött! Gick och gymmade efter skolan, ska försöka va lite nyttig nu fram till jul. När jag kom hem hade mina vpäron en surprise till mig, vi ska åka till Nashville 26 december och bo på Opryland hotel (!!!!!), kommer bli såå mysigt<3 Ikväll är Bullitt east första basketball game, men jag kan inte gå för jag måste gå på practice för vår christmas show, får se om jag och John kan smita tidigare (HOPPAS!). Imorgon ska jag förhoppningsvis testa på track & field. Sov gott Sverige!
 
Sofia: Kan inte du filma eller fota en room/house tour om du får för dina världföräldrar? Det hade varit super roligt o se :) Din blogg är så jäkla bra!  Ha det bäst Svar: Ja absolut, fixar det! :D Tack så jättemycket, va glad jag blir! Du med! 
 
Fick en fråga med hur jag har gjort med min Iphone här borta för att den ska funka, när jag kom hit va jag tvungen att låsa upp den (även om jag hade kontantkort hemma) för att kunna använda amerikanskt sim-kort, så mina föräldrar ringde telia så fick jag en kod att låsa upp mobilen med. Sen köpte jag bara ett nytt på AT&T med den bästa dealen dom hade, dock har jag inte internet på mobilen nu för det är svindyrt jämfört med det jag hade hemma men aja det finns ju wifi nästan överallt :) 

Sunday

Favoriter<3
 
Lazy sunday, har varit i kyrkan, övat inför julmusikalen i 4 timmar och nu sitter jag och får utbrott över mitt senior project haha waaaah. Nu är mitt lilla lov över men det är bara 26 kvar till nästa, underbart :) Mycket som ska hinnas med fram till dess, I'll keep you updated! Skickar en bamsekram till alla hemma, love!

24 November

Sagt detta massa gånger nu, men vart tar tiden vägen!? Den fjärde månaden här har gått så fort att jag har knappt hunnit blinka! Att tiden går fort när man har roligt stämmer verkligen :) Idag är det inte bara fyra månader sen jag lämnade Sverige, det är EN månad till julafton också! Känns väldigt konstigt att inte vara hemma när detta närmar sig måste jag säga och jag saknar min familj lite extra, men det ska bli mysigt att uppleva en Amerikansk jul och jag är otroligt glad att min värdfamilj är så GO! :) Eftersom att dom börjar med julgrejer så tidigt här har jag typ vart julpeppad i 1,5 månad, har sett mer julfilmer än jag har gjort i hela mitt liv, julmusik är på & folk pyntar sina hus till max. Jag är ingen vintermänniska alls men jag måste faktiskt säga att jag längtar till snö, knarr under fötterna, pepparkakor, advent & varm choklad! Let the countdown begin!

Black friday

Sjukaste shoppingen jag någonsin varit med om haha! Vid 11:30 igår kväll åkte vi till the mall med julmusik på max och taggade att shoppa hela natten. Vissa affärer va värre än andra men tex när vi gick in på VS, jag och Elsa bara stog där i mitten av ca 32857 andra galna tjejer som kriga om yoga pants, vi gick ut därifrån ganska snabbt! Fick allt med mig en del fina grejer trots alla köer och kaos och kl 5:30 i morse ramla jag in i sängen helt slut, jättekul att ha upplevt det iallafall :) 
 
Min fredagskväll har jag spenderat med fina vänner nere i Louisville on a thing called Light up Louisville, firework, light shows, santa, fudge & music. Cozy night! Ska lägga mig and watch Gossip girl now, love that show! Night 
 

Happy Thanksgiving!

Godkväll Sverige och Happy thanksgiving! Jag vaknade upp i morse av att min värdpappa satt utanför min dörr och vråla/sjöng countrysongs för att väcka mig haha ♥ Vi tog oss en roadtrip till några släktingar och åt en stor thanksgiving dinner, de va mysigt! Kl 12 inatt åker vi och shoppar hela natten, Black friday here I come!!! 
 
Även om vi inte har Thanksgiving i Sverige tycker jag ni ska stanna upp och tänka på vad ni är tacksamma för, det finns ju så mycket att vara tacksam för här i livet! Jag är otroligt tacksam för alla mina fina vänner och min älskade familj hemma, för att jag har möjligheten att leva min dröm, allt jag får uppleva och alla människor jag får träffa. 
 

 

-

 

JULKLAPPAR/FROYO/MYS

Hade en jättebra start på mitt lov! Talang showen va grym, helt otroligt va alla va duktiga! Jag, Bernida och min favvis Elsa åkte till Jefferson mall efter skolan, jag köpte julklappar och lite grejer till mig själv och på vägen hem stanna vi på Sweet Savannah's. På kvällen laga jag och Elsa jättego kvällsmat och va uppe till 2 och gjorde störda filmer haha (Lägger om om en stund). 
 
Idag har vi sovit som små grisar och failat sönder scones. När hon åkte hem börja jag fixa med julklapparna, har världens julflow just nu haha! Hoppas allt är bra med er :) 

TAKE CARE med drake o elsajohannaa!

hallå i stugan fiskaren här x) lovar att jag tar hand om lilla johanna, ser till så att hon går på toa regelbundet osv! hon är helt klart min favvosvenne här i kentucky fried land x)))))))PppP puss och kram gosebanan! 

Abdulcapital.blogg.se

Check out the best blog in the world!!!! www.abdulcapital.blogg.se

Mini Thanksgiving i skolan!

Mysig måndag! Efter skolan åkte jag, Elsa, Katie och hennes kompis till gymmet en sväng, skönt att komma igång efter min förkyldning :) Kom hem och slappa och vid sju åkte jag tillbaka till skolan, en klubb fixade ihop en thanksgiving throwdown som jag gick på. Turkey bowling (man bowlar med en frusen turkey haha), cornhole, pizza, korvätartävling och smygfotning i skolan (man får ju inte ta kort under skoltid så jag och Elsis passa på att springa runt och ta konstiga kort in the hallways). När jag kom hem satt jag 2,5 timme och skrev julbrev och fixa. Bra måndag! 
 
Idag är sista skoldagen innan Thanksgiving break, underbart! Dom kommer ha talangshow i skolan som jag sk a gå på, efter skolan ska vår mediagrupp visa våran TV-show och sen ska jag till the mall. Älskar mitt liv just nu!

AMAs

Va i kyrkan på morgonen, sen åkte vi och käka kinamat innan vi drog tillbaka till kyrkan för att öva inför julmusikalen (kommer blir så maffigt!). När jag kom hem bestämde jag mig för att ta hand om mig själv och min lilla själ haha :) Gick ut och gick i en timme med go musik för att rensa skallen lite, världens grymmaste novemberväder när man kan gå i tshirt och gassas av solen! Lagade min favvomat och tog ett jättelångt bad, så gött! Går bara två dagar nästa vecka, (kan inte ens komma ihåg när jag hade en hel skolvecka sist, vart ledig supermycket :D) för att det är thanksgiving break tjoho! Är så peppad på nästa vecka!
 
Nu sitter jag och kollar på AMAs, grymt att se sina favvoartister uppträda och prata m.m :) Lite roligare än att se Kikki, Bettan och Lotta tacka för årets insats hehe. Sov gott!
 
 

Frihet

Bild från homecoming week
 
Något jag saknar med Sverige är friheten. Jag saknar att kunna ta bussen till Göteborg och gå runt och mysa, sätta sig och ta en fika och fortsätta mysa runt och shoppa. Jag saknar att kunna gå ut och gå en långpromenad runt stan, att kunna gå till platser. Jag saknar att kunna gå till gymmet eller gå till Ica och köpa veckorevyn och lösgodis. Jag saknar att kunna klä mig i vad jag vill i skolan, kunna lämna matsalen på rasterna, gå på toa när jag vill haha. Att kunna gå till kompisar, eller ta bussen. Jag saknar att vara oberoende, att inte behöva någon som kör mig överallt. Det är nog en av dom största ''kulturkrockarna'' för mig här tror jag, hur strandsatt man är utan bil/körkort här.

Fredagsmys

Igår hade jag tänkt att bara vara hemma och inte göra någonting för jag va så sleeeten, men mina kära vänner tyckte inte det va en bra idé haha. Åkte ut med John och Bernida och käka middag på Outback och sen kom Jessi och co och hämtade upp mig :) Vi åkte till Orange leaf och käkade FroYo innan vi åkte hem till mig och däcka i soffan till Save the last dance for me. Sitter och kollar julfilmer med Bernie nu och väntar på att sömntutorna ska vakna. Min lördagskväll ska tillbringas med Addy, blir kanon! Ha en bra lördag :D

Amerikaner<3

Så här känner jag ibland, när mina kära amerikaner slänger ur sig goa & smarta kommentarer
 
''How was the bieber concert?'' 
(me) ''Oh it was really good! (överglad)''
'' Did you understand anything what he said?''
 
hmmm... nej jag förstår ALLT du säger, allt mina kompisar och lärare säger men inte Justin Bieber, nix .. :) 
 
''Where are you from?''
''Sweden''
''Oooh I've always wanted to go to Switzerland''
 
(Detta va från en Italienare dock)
''So where are you from?''
''Sweden''
''Ahaa, is that the country next to New Zealand?''
 
Idag hade jag med mig grovt bröd till skolan haha
''What is that brown thing under your cheese?''
''It's bread?''
''Whaat? Why is it brown?''
''It's wheat bread''
''Wheat? Why is it brown, I've never seen that in my entire life''
 
Dom hade en utbytesstudent från Sverige med mitt efternamn förra året, när jag kom hit fråga jättemånga 
''Is Morgan Nilsson your brother?''
''No''
''What? (JÄTTEförvånade) But he is from Sweden too''
 
''Are you from Canada?'' <- what? 
 
''I don't wanna move to Sweden, they have all their food in tubes, I read that on google''
 
''I would not survive in Sweden, eating all that healthy food. What do you eat? Carrots? Do you have your own garden where you plant your own vegetables?''
 
''DO YOU WALK TO SCHOOL!?!!!??'' 
 
 
 
 
 
 
 
 

Twilight marathon

I onsdags sov mina tjejer hos mig och igår va vi på Twilight maraton i 12 timmar!! Deras mammor kom upp och smugglade in mat till oss och vi hade det toppen. Tårarna rann till sista filmen, sjukt bra va den och det är så sorgligt att allt är över nu haha :( Idag har jag haft en bra fredag rakt igenom även om jag är helt slut sen gårdagen och ögonen nästan ploppar ur på mig, ser ut som det blir en fortsatt bra fredag :) Trevlig helg!

Papa John's

Early release today yeeeah! Hade en bra dag i skolan även om jag fortfarande är hängig :) Efter skolan åkte jag, Addy, Darby & Justin till Papa John's huvudkontor där självaste Papa John jobbar xD Sjukt roligt hade vi, dampa i bilen och dog av skratt när jag fastna för andra gången när jag skulle gå ut (En truck med sjukt litet baksäte) och jag satt fast som en korv i typ 5 minuter haha! Nu kommer snart Savannah över, vi ska till kyrkan och sen kommer Addy också så ska vi tagga Twilight marathon i 14 timmar imorgon!!!! Ha det bra :) 

Still sick/Banquet

Fina Lysekil!
 
Hej på er! Idag har jag vart hemma sjuk, hade min soccer banquet idag och jag ville verkligen inte missa den så slängde mig i duschen och bet ihop :) Fick massa fina priser, visar det när jag har kort på allt! Vart en lite jobbig dag idag av olika skäl men det ska allt bli bra. Ska lägga mig nu och förhoppningsvis ta mig till skolan imorgon weho :) 
 
Svar på frågor; Jag bor i Kentucky :) Black friday är fredagen efter thanksgiving, affärerna öppnar mitt i natten och har sjuka reor, jättetaggad!

min fina vän

Grattis på födelsedagen min älskade vän! Vi har hängt ihop sedan mellanstadiet nu och vi har så himla goa minnen tillsammans, du är fantastisk och jag hoppas du får en kanondag. Önskar jag kunde va där och fira dig men jag skickar tusen kramar, love you!

Sjuk

Världens bästa amerikan sov hos mig igår och vi satt och prata och skratta hela kvällen och de va supermysigt :) Idag har jag vart sjuk, tror jag har fått influensa eller något :( Skitsvullen hals, ont i kroppen och hög feber.. har sovit hela dagen och nu vilar jag till the notebook, ska snart sova igen weho! Grattis till världens bästa pappa på fars dag också! 
 
 

111 days 11/11

Vart tar tiden vägen? Snart fyra månader hemifrån, bara ett halvår kvar! Helt otroligt va mycket jag har fått vara med om redan. När jag satte mig på planet i Göteborg trodde jag aldrig att det här skulle betyda så mycket som det gör för mig. Utmattad, förvirrad och nervös klev jag av planet i Louisville och träffade min värdfamilj för första gången och dag ett på mitt äventyr hade börjat. Sen dess har det hänt sjukt mycket, jag har bland annat: Varit på 4 bröllop, överlevt första dagen i high school, blivit stammis på Keystone cinemas, gått på Football games, basketball games, Spelat Powderpuff, upplevt homecoming week, vart på konserter, åkt gul skolbuss, varit i Gatlinburg, vart på baseballgames, börjat tänka på engelska, vart på bonfires, födelsedagskalas, fått jättemycket fina brev från hemma, fått fantastiska vänner, gymmat, spelat fotboll, shoppat, ätit massa god amerikansk mat, växt ur massa kläder, fått en hundbästis, spelat minigolf, åkt gokart, skrattat så magen krampat och en massa mer! 
 
Saker jag ser fram emot: Basketball season (en kille på min skola har blivit signad för UK vilket är superstort och ballt!), Thanksgiving, Gatlinburg på jullovet, Nashville, St Louis, Florida x2, prom, thunder over Louisville, homecoming week för basketball och sist men inte minst, graduation!

GOTTEGROTTOR

Gottegrottor fyllda med nutella, jordnötssmör, äpplesylt, vinbärssylt, jordgubbssylt & snickers
 
 

Saturday morning

Hej på er! Startade helgen med att gymma tillsammans med mina tjejer, sen åkte vi till the mall och stannade på Sweet Savannah's Frozen yogurt place innan vi åkte hem. Vi låg och halvsov till Pay it forward innan jag åkte hem och somnade som en prinsessa i min säng. Fick ett jättetjockt brev från mitt hjärta igår också, så himla fint va det! 
 
Började min lördag med att göra supergod frukost, bästa på hela veckan att sova ut och äta lyxfrulle. Ute är det 22 grader vilket är helt sjukt i mitten på November, men jag klagar inte för jag älskar värme!! Kvällen ska spenderas med Savannah och vi ska ha en Bieberkväll och gråta till Never say never haha. Happy saturday på er! 

Thursday

Gymmat idag, dom har världens coolaste grej på gymmet.. en biosalong!! Man kan träna och kolla film samtidigt! Jag satte på Hannah Montana och två stackars biffar till killar fick springa och försöka tagga igång till ''Best of both worlds'' haha :) Imorgon skulle vi åkt ett gäng och dansat men planerna har ändrats lite så får se hur min fredag slutar. Trevlig helg finisar!
 
Ps. Vet ni hur sjukt stolt man blir när man hör ABBA spelas inne på Valumarket?!

Shopping

Kliar i fingrarna efter shopping nu, längtar SÅ mycket till Black friday!!! 

Adventure is the best way to learn

Ibland måste man låta sig själv vara ledsen, vara nere och känna hemlängtan. Även om man är på sitt livs äventyr så kommer det motgångar och dagar som är tuffare än andra. Igår va en sån dag och jag har nog inte gråtit så mycket sen dom första dagarna här, jag vet inte vad det va men ibland kommer bara allt över en. Då måste man nypa sig i skinnet och tänka hur stark man är som lämnade allt och flyttade till andra sidan jorden när man bara är 17, hur man börja en ny skola utan att känna någon, flyttade in hos en familj man aldrig träffat, hur man pratar ett annat språk och bor i en annan kultur, hur stark man är som har klarat över 100 dagar och tillåta sig själv att vara lite stolt. Redan när jag kollar tillbaka på dom första månaderna här så ser jag bara allt det bra, allt det jobbiga har ju bara fått mig att växa. Alla fina människor jag har träffat och alla minnen vi har skapat tillsammans, det är det som kommer stanna kvar i hjärtat i slutändan. Dom där jobbiga stunderna är en del av äventyret och jag lär mig så mycket på dom. Jag tror vi behöver motgångar och tårar för att kunna se och uppskatta medgångar och lycka, om ni förstår hur jag menar? 
 
Fortfarande hängig idag så kollar Gossip girl och firar kladdkakans dag haha, mysig kväll :) 
 
 

Movies

Justin Bieber & Mina galna vänner!
 

Intressant morgon hahahha..

#UK's gym #Älskade veckorevyn #UK basketball tshirt #UK game #Nyklippt tjaj med creepysmile/nöjd
 
I lördags kom mina tjejor över, vi käka god mat, flabbade hela kvällen och smed planer :) Igår morse va vi med om det läskigaste vi någonsin varit med om haha, vi har nog aldrig varit så rädda. Vi satt och åt frukost så knackade det på dörren och (vi va ensamma hemma) jag tänkte inte gå och öppna men han gav sig inte så jag gick och kolla ut genom fönstret, så står det en jätteskum snubbe med gastub på ryggen, ett svart järnrör och svartklädd och han börjar knacka mot rutan med röret och vi blir livrädda!!! Savannah tar en stekpanna, jag en kniv och Addy en dammsugare (?) och vi kutar ner i källaren och in i tvättrummet, hör massa konstiga ljud när han går runt utanför huset, ringer deras föräldrar och Addys pappa lämnar sitt jobb och åker hit och Savannahs pappa kommer hit med pistol. Så går han in i vardagsrummet och ser en lapp i dörren från snubben, så är det en från the bug man hahaha. Han va här för att spraya huset för insekter haha åh.. det är kul nu efteråt men vi va vettskrämda!
 
Efter dom hade åkt hem åkte jag ner och klippte mig, 15 cm av mitt hår rök och det kändes i hjärtat men det känns mycket fräschare nu :) På kvällen åkte vi till Lexington för att kolla på UK campus och gå på basketball game, blir så himla sugen på att gå College i USA :( Verkar sjukt kul! Matchen va superfräck, dansare, cheerleaders, maskotar, fullsatt och grym stämning :) 
 
Idag är jag ledig because of the election, känner mig lite hängig så ska bara vara hemma och vila och ta ikapp massa plugg. Hoppas ni får en bra dag! Grattis till mig och mitt hjärta som har 9 månader idag också<3

Jag är så tacksam att jag har världens finaste och bästa vänner & familj hemma. Tack för att ni alltid ställer upp i ur och skur och finns där för mig! Så gulliga är ni som skickar brev med mitt favoritgodis och min favorittidning, skriver fina texter och peppar, jag älskar er!
 

Saturday

#The wedding #Addy's cute dog #Subway #Watching Magic Mike #Jasmine hahah<3
 
Jättemysig kväll igår! Jag älskar att mina kompisar kan köra bil här, bland det bästa som finns att sitta och döna musik i bilen och va silly :) Vi åkte och köpta kinamat och dampa runt på Walmart, sen käka vi och kolla Magic Mike. Idag har jag varit i kyrkan och övat inför våran Christmas play och ikväll kommer Savannah och Addy över :) 
 

Emma: Har läst olika utbytesbloggar sen flera år tillbaka och tänkte bara säga att det alltid finns en blogg som man fastnar för mer än alla andra och som är mest inspirerande osv tänkte bara säga att din blogg är en sån blogg och att du inspirerade mig till att åka nästa år så jag taaackar och bugar för det hahah :) Svar: Vet du hur glad jag blir? Taack själv och all lycka till med ditt år :D
 
Till dig som fråga om jag har instagram, jajamen! @johannaan
 
 
 
 
 

'' Who wants to be my baby?''


Våra riktiga platser hehe!
Platserna vi gick ner och fick! Himla skillnad!
Kommer aldrig glömma när jag va 12 bast och va hemma hos Frida Andreasson, hon visade mig pyttelilla och otroligt talangfulla Justin Bieber singing With you. En dröm gick i uppfyllelse igår och jag kan inte sätta ord på hur fantastiskt det va! Jag och Elsa taggade sönder och gick upp till våra platser (Bild 1) meeen.. vi kunde inte se ett skit och man blev helt skakig i benen av att va så högt upp så vi slog våra kloka skallar samman och räknade ut att det antagligen skulle finnas massa bättre platser kvar som ingen skulle sitta på hehe, vi smet ner och hitta grymma platser jämfört med våra riktiga. Bådas hjärtan stanna typ hundra gånger under förbandet (Carly rae Jepsen, sjukt att stå och skrika till Call me maybe) men vi hade jättetur och fick behålla våra nya platser hela konserten. Att stå och sjunga till några av mina favoritlåtar, se han och va i samma rum som honom va helt obeskrivligt och han är så jäkla duktig. Hans röst, hur han dansar och hela konserten va GRYM. Vill bara spola tillbaka tiden och stå där igen, detta va nog den bästa kvällen jag haft i hela mitt liv! Hesa och lyckligare än någonsin gick vi och la oss. Perfekt kväll :) 
 
Kom precis hem från ett bröllop och ikväll ska jag hem till Addy & Darby och ha tjejkväll med kinamat och film, mysigt!
 

Don't limit your challenges, challenge your limits

Some things from my Bucket list: 
Ride a horse on the beach
Go to Australia and Hawaii
Learn how to surf
Do something that terrifies me
Have my dreamhouse
Have a walk in closet
Skydive
See Grand Canyon
Write myself a letter and read it in 10 years
Take a photography class
Learn how to sail
Ride a hot air balloon
See the northern lights
Go to Six flags, Texas
Go on an African safari
Swim with dolphins
Pay for a strangers groceries
Ride a cable car in San Francisco
Ride a segway
Watch a movie at a Drive-in movie theatre
Take a cooking class
Live in New York for a month
Compete in a triathlon
 
What's on your bucket list?
 
 
 

Skola, gym & grillning

Efter skolan gick jag och Elsa till gymmet och körde slut på oss själva, jätteskönt! Nu ska jag käka grillat och beiarnesås och de sitter inte helt fel :D Imorgon är det äntligen fredag, JUSTIN BIEBER och långhelg ni är varmt välkomna!!!!

Goootta löööve America

Hahah älskade USA, här finns inget lagom och ingen måtta. Efter att ha kvävts av skratt i princip hela dagen åkte jag och Stine hem till Elsa efter skolan. Vi har gått trick or treat hela kvällen med ca 1000 andra femåringar, najs! Nu ska jag duscha, hetsplugga och sova :) Mysig halloween! Tack för dom fina kommentarerna förresten, blir så glad :D Ska lägga upp lite filmer här snart, den på mig och Savannah och har några där Addy försöker säga Vanish-reklamen och göra reklam för pågenlimpa. Hon har lärt sig en massa ord av mig nu men hon kommer bara ihåg alla fula jag lär henne haha, hoppas eran halloween va bra! Godnatt :D 

RSS 2.0