Nu är det jul här i vårt huus...

Carola spelar vi på max, lussebullar på gång och vi är mätta och goa efter vårt lilla minijulbord (lycka). Nu ska vi kolla kalles jul och äta pepparkakor, är så sjukt glad just nu!! Heja sverige<3

Kondisen på töpp

Hahaha detta va mig idag, stack ut och sprang i morse och trodde jag hade sett min sista get asså. Gick in och åt frukost istället, mums! Nu sitter vi och kollar på dvdn från julmusikalen och om en stund kommer Elsa över, vi ska fira svensk jul (Så gott de går). Ha en toppendag! 

I'm a dreamer but I'm not the only one

Lite mobilbilder på ljusservice i kyrkan, popcornmys, tuggummi med äpplepaj smak (USA..) & några av mina fina julklappar. Det svenska godiset är ju magnifico!

Nashville

Haft ett jättemysig dygn nere i Nashville med min värdfamilj! Vi hann med massa kul, åkte och shoppade, käkade på Rainforest café, tog en båttur inne i hotellet (hotellet va helt otroligt) och åkte ner till downtown Nashville på kvällen där det spelades live musik på varenda bar. 5/5 toasters!
 
 

-

Gårdagen tar hem första priset på jobbigaste dagen sen jag kom hit, utan tvekan. Den fick mig också att inse hur mycket jul betyder för mig och hur mycket jag älskar min släkt, hela den här månaden har fått mig att inse det men framför allt igår. Nästa år ska vi fira fetaste julen någonsin har jag bestämt! Hoppas ni hade en kanonmysig jul med nära och kära!
 
Idag är det julafton här borta i staterna och vi ska snart iväg på middag, vi firade med släkt igår så det blir lugna puckar idag. Resten av veckan ser ut att bli toppen, Nashville med min värdfamilj, förhoppningsvis fira lite svennejul med Elsa, Gatlinburg med the youth group och sen är det nyår. 
 
Igår nådde jag också 5-månader-i-staterna vilket betyder halva tiden, helt sjukt. Har väldigt mycket kul att se fram emot under våren och jag ska njuta av varenda sekund! Vi hörs snart igen, love.

Bullitt central + FroYo

Haft en väldigt annorlunda dagen-innan-julafton kväll jämfört med hemma och det gör lite ont i hjärtat att inte vara hemma med min familj just nu om jag ska vara ärlig. Men vi hade en fin kväll på Bulitt central med massa söta barn som viska till tomten vad dom önska sig, varm choklad och mys. Sen åkte vi till Frozen yogurt och det gjorde kvällen toppen, mitt favoritställe! :D Hälsade på Lavada, Morgan och Ryan och dampa runt lite innan vi åkta hem. Nu ska min lilla tomtemor läsa saga för mig innan jag somnar haha. God juuuul sverige<3

Dan före dopparedan/grön jul

#1 världens mysigaste vovve 2# Sjukaste matchen igår, 51-51 med 4 sekunder kvar. 3# Jag och Casie igår på matchen 4# Pyssel
 
Igår va en bra dag, en mysig dag och en glad dag. Pratade med lite älsklingar hemma i Sverige och det gjorde min dag super. Va lycklig jag är som har så fantastiska människor omkring mig! Kvällen avslutades med att jag och Casie skrek halvt ihjäl oss till en väldigt spännande match, har blivit jordens sportnörd sen jag kom hit men det är ju så himla kul att heja sönder på skollaget. 
 
Startade min morgon med att kolla julkalendern, tycker den är grym i år! Sen har jag legat kvar i sängen i nästan två timmar och pysslat med en hejdåpresent till mina favvoamerikaner, ni får se resultatet i maj hehe :) Nu ska jag gå upp och göra världens bästa frulle. Ikväll ska vi till en skola och klä ut oss till tomte, tomtemor och elf haha. Känns inte alls som julafton imorgon!!! 
 

!!!!!!!!!!!!!!

Jag skrek så högt när blomkillen kom hit att han nog blev döv men jag blev så glad att jag totalt flippa ur. Min älskade och fantastiska vän hade skickat FINASTE blommorna och ett jättegulligt kort till. Gjorde min dag, jag älskar dig älskar dig älskar dig älskar dig♥

Christmas party!

Hade en av dom bästa kvällarna hittills igår. Gick seriöst inte 10 sekunder utan att vi garva halvt ihjäl oss och jag är sjukt glad att jag har hittat vänner här som är lika galna i bollen som mig! Fick jättefina julklappar av mina hjärtan och hade det verkligen bäst. 
 
Just nu håller vi på och julstädar lite och bara myser. En tant från floristen ringde också och sa att jag hade ett blombud på väg (!?) är supernyfiken för jag har ingen aning om vem som skulle skicka blommor till lilla mig haha. Ikväll ska jag på basket igen, blir nog toppen! Ha en fin lördag!

JULLOOOOOOOOOV

Haha utmattade slappfisar i draman efter finals 
 
Igår blev vi slaktade på träningen men det va sjuk skönt efteråt. På kvällen åkte jag, Casie and Ashley to a basketball game och sen avsluta vi kvällen på Donken med Blake. 
 
Idag har varit en bra dag trots att jag va väldigt rädd för att gå till skolan idag då det har varit lite oroligt plus ''jordens undergång'' och allt kaos, det fanns iallafall 8 poliser så det kändes tryggt och inget hände så nu kan jag andas uuut! Vi hade kakfest i yearbook och sen bockade jag av mina sista finals. Efter skolan stannade jag med Justin, Darby, Jasmine mfl och kollade på the friday show som media håller i. Nu har jag slått in paket och bakat chokladbollar, ikväll står julparty och fet sleepover hos Addy på kartan, perfekt sätt att starta lovet på! 
 
 

Thursday

Skolans tidning, lite kul!
 
Våran coach körde slut på oss allihop idag på träningen men gött är det efteråt!! Fått ett fett träningsschema över jul också så ingen vila här inte hehe. Va hemma i typ 20 min, kasta i mig mat och duscha innan Casie hämtade upp mig. Me, Casie and Ashley went to see BE play at a big tournament, they won!! Had a great time and after the game we went to Mc Donald's with Blake. Right now I'm making brownies for my Yearbook class since we are having like a breakfast in that class tomorrow.
 
Tomorrow is friday and to be honest I'm really worried, after all that is going on here right now I would rather stay at home but I can't miss finals. But to look on the bright side, I get my Christmas break tomorrow and I'm going to Addy and she is throwing a Christmas party so that will be awesoooome<3 
 
Sleep tight Sweden!

-

Vi är så konstiga haha<3
Askul dag i skolan idag! I yearbook hade vår grupp team bonding och tönta oss. I draman skratta jag så jag grina för vår lärare som oftast är väldigt seriös va helt hyper, skoja och flumma haha. I media spelar vi in en julfilm och våran grupp, efter mycket vel hit och dit, bestämde oss för att göra ''The mistletoe challenge''. Man ställer tre julfrågor till random folk och den sista är ''gör du the mistletoe tradition?'' så svarar dom också är det en person som ''hissar'' ner en mistletoe över den som intervjuar och den andra personen så frågar man ''skulle du gjort det om det va en över oss just nu?''. Vi fick oss många goa skratt åt folks reaktioner och grabbarna lyckades att skrapa ihop några pussar till sist. Kul att sprida lite lööve i skolan haha! 
 
Nu ska jag plugga och sen iväg på julparty i kyrkan. Ha en mysig onsdagskväll! 

Mina fina vänner.

 Snodde bilderna från Elsas facebook, hoppas det va okej!!
 
Älskade älskade utbytesstudenter!! Så starka, modiga, inspirerande och fantastiska. Det känns som vi alla har en speciell connection, vi förstår varandra och även om alla har sitt eget äventyr så vet vi hur det känns att uppleva och gå igenom vissa saker. Det är öron som lyssnar och hjärtan som förstår. 
 
Igår fixade min goa IEC ett julparty för oss utbytisar hemma hos henne, vi spela julklappsspel, käka, skrev julbrev och mös. Efter det sov jag hos bästa Elsa och vi grät av skratt och låg och prata om allt allt allt lite för länge för en måndag men det gör ingenting! 
 
Idag stod track and field på agendan och det kändes verkligen att vi hade köttat sönder igår, helt möör men det är underbart. Sen kom jag hem i 20 minuter och sen åkte vi till The board of education där vi skulle presentera oss och några av utbytesstudenterna hade en presentation om året, erfarenheter, information, förväntningar och allt som hör året till, grymma! 
 
Just nu stressar jag mellan träningar, skolarbete och julpartyn men det är skönt att ha full rulle. Lite kaos i både huvudet och USA just nu (med skjutningarna i Connecticut m.m vilket är ofattbart och väldigt sorgligt). Jullovet är varmt välkommet nästa vecka!

We all have a dream..

FIlmen säger det mesta, ryser! 
 

Top 10 memories so far

Alla Football games!!! Cheerleaders, fried oreos, gå i shorts, galna red zone folk, gå runt hela kvällen och prata med folk och dampa. Utan tvekan bland dom bästa kvällarna. 
Justin Bieber! Kommer väldigt högt upp på listan, om inte högst. Det var en obeskrivlig kväll som jag aldrig kommer glömma!
Gatlinburg i början av året va sjukt kul och mysigt!
Den här kvällen va PERFEKT. Grilla, S'mores, sitta runt elden och sjunga högt och falskt, dans, skratt och nytt folk.
Jag som inte hade vart på ett enda bröllop vad jag kan minnas innan jag åkte har nu vart på 5. Fett! 
Homecoming week! Pep rallies, homecoming game, school spirit, powderpuff game, klä ut sig varje dag m.m.
Att vara med i julmusikalen va jättekul!
Spela fotboll va inte min starka sida haha men det va många kul stunder med laget.
Min favoritklass, jag och Addy skrattar alltid så vi kissar ner oss!
Alla FroYo stunder, det goaste man kan äta!
 
 

Lazy sunday

I kyrkan idag så hade gulligaste Maj fixat en julklapp till mig, blev hur glad som helst! Efteråt åkte vi till Texas roadhouse och åt, mysigt att åka ut och äta varje söndag :) Nu ska jag plugga hela dagen, det är iallafall planen, brukar ju inte gå så bra med det löl xD 
 

Fredag & Lördag

Gick inte så bra med mitt springande igår ! La mig ner och skulle bara ''vila ögonen lite'', vakna upp 3 timmar senare (!!) och fick stressa sönder haha. Åkte hem till Savannah, vi åt mysmat, åkte till Light under Louisville och hade en go fredag! :D
 
Idag stod EF christmas party på agendan så min lilla värdfamilj klädde ut oss haha, jag va Elf, Bernida Mrs. Santa och John va jultomten! Vi körde lite lekar och de va kul att träffa dom andra utbytesstudenterna :) Efter det åkte vi till nästa julpartaj och Elsa följde med mig wiho! Jag och Elsis satt och prata om allt mellan himmel och jord och jag är så himla glad att jag har träffat henne här, vi har kommit varandra så nära på bara några månader och hon är jordens goaste! 
 
Nu ska jag plugga lite inför finals och kolla julkalendern innan jag knoppar mig i sängen, puss! Lägger upp bilder från EF partyt när jag har fått bilder från folk.

The majesty of christmas

Lite bilder från julmusikalen!
 

T.G.I.F

Haft en toppenbra start på min fredag. Jag har bytt min astronomiklass nu (som förstör hela dagen, fy korvars) så till våren blir det childhood and development med min fina Savannah, GLAD! Vi visade upp pjäsen en sista gång också och efteråt hade Megan med sig cupcakes :D När jag kom hem låg det ett stort paket på sängen från mormor och morfar, vill öppna det NU NU NU! Får hålla mig till julafton, det är ju bara drygt en vecka kvar waah. Nu ska jag kolla julkalendern och sen ska jag ut och springa en sväng, i shorts och tisha eftersom det är vårväder ute, INTE MIG EMOT! Min kväll ska jag spendera med mina favorit AMERIKANER och fira min underbara vän! Ha en fin fredag!

enjoy the little things in life, for one day you will realize they were the big things

Livet är inte alltid rättvist, livet är inte alltid lätt och livet är inte en regnbåge alla gånger. Men att leva är nog faktiskt det finaste som finns, att vakna upp varje morgon och få en ny chans.
 
Jag känner verkligen hur mycket jag har mognat i mig själv sen jag flyttade till USA, hur mycket jag faktiskt har växt och stärkts även om jag ibland känner mig liten som en myra här på andra sidan Atlanten. Dom här fem månaderna har fått mig att öppna ögonen, både för stort och smått, och framför allt fått mig att uppskatta saker på ett helt annat sätt. När jag va hemma så var allt bara vardag, allt fanns där och jag behandlade det som att det alltid skulle finnas där. Men inget varar förevigt, och detta utbytesåret är inget undantag. Därför är det så viktigt att stanna upp ibland och tänka på allt man har, allt från smått till stort.
 
Det är svårt att inse att man är mitt uppe i det ibland, det man gick och tänkte på och längtade efter så länge. Allt det där man läste på bloggar, allt som var en dröm och allt som kändes så overkligt. Det blev inte som jag hade föreställt mig men det är det som är det charmiga, för det här är inte ''Karin i Texas'' äventyr, det är mitt och det är mitt år. Det tycker jag ni framtida utbytesstudenter ska tänka på, läs er inte blinda på andras bloggar, jämför er inte (Vilket är lättare sagt än gjort), för det kommer inte bli som deras, det är ju ditt äventyr och det är det som är det bästa. Att åka hit är det bästa jag har gjort, det tuffaste, roligaste och mest givande.
 
Det kan också vara väldigt känslomässigt förvirrande i vissa stunder då man ena dagen tycker allt äger medans man i nästa stund gråter över att man inte kan köpa svenska prinskorvar här haha, nä man att man inte kan gå ner och krama sina föräldrar godnatt till exempel. Något som jag tog för givet hemma. Men när jag är tillbaka i Sverige så vet jag att jag kommer ha hemlängtan åt andra hållet. Det är två helt olika typer av hemlängtan. Jag vet att Sverige finns kvar, mitt rum, svensk mat och alla mina nära och kära och det är en tröst och trygghet när man är ledsen. Det här är bara tillfälligt, det visste jag innan jag åkte men jag tror inte riktigt att jag såg innebörden av det då. Jag har byggt upp ett helt nytt liv här, med nya rutiner, ny vardag, nya vänner och ny familj och jag förstod nog inte att det skulle betyda så mycket för mig som det faktiskt gör. Dom kommer alltid ha en enorm plats i mitt hjärta.
 
Jag kollar tillbaka på mina första månader här med ett stort leende på läpparna, vilken lång väg jag har kommit sen jag satte mig på planet på Landvetter den 24 juli. Jag ser också alla dom där fina småsakerna här nu och uppskattar dom medans jag har dom, för det är så lätt att bara ta allt för givet när det finns där hela tiden. 10 månader kändes som en evighet när jag kom hit men 5 av dom är redan borta och jag har knappt hunnit blinka, det går så fort! Dom sista månaderna här är jag supertaggad på, jag har så otroligt mycket kul att se fram emot och jag ska njuta av varje stund. När jag kommer hem börjar ett nytt kapitel i mitt liv med nya drömmar och upplevelser, men det tar vi då! Nu ska jag lägga mig med ett stort leende på läpparna, Happy friday! 
 
Förlåt för ett väldigt långt, osammanhängande och förvirrande inlägg. Känns som jag kan skriva en triljard böcker om det här året och jag vet inte vart jag ska börja, så många intryck och känslor. Vad jag ville säga var nog, ta vara på tiden, uppskatta dom små sakerna i livet och ta vara på dom du älskar. Och glöm inte att vi är inte lovade morgondagen så gör det bästa av idag. Puss från en djup och övertrött poet 

Glad Lucia!

 
Glad Lucia mina svennebananer! Dom firar inte det här men jag hoppas ni har haft en mysig dag med lussebullar och pepparkakor så magen spricker och en massa lussande! Idag har jag haft en bra dag i skolan med massa skratt, vi har haft dramauppvisning också och spelat upp vår pjäs.. nervigt! Efter skolan va det träning & nu ska jag kolla på The holiday. Ps. va tycker ni om årets julkalender? Jag tycker den är sjukt bra och spännande haha, längtar alltid till nästa avsnitt :D Puss!!!
 
Jag blir bara sämre och sämre på svenska också haha!! Får verkligen tänka till ibland när jag skriver/läser. Idag ville Addy att jag skulle lära henne lite svenska + svenska alfabetet, när vi kom till G och H så tog de stopp, jag kunde INTE komma på hur man uttalar dom (vilket är helt KNÄPPT) så min kära mamma fick skicka en film där hon säger dom hahaha. Älskar att engelska känns mer naturligt nu!

 

Last couple of days through my phone

Julgranen, en jätte söt note från Addys mamma ''Dear Johanna, you are awesome .. and pretty .. and awesome. PLEASE autograph my program. PS. Lila prutt<3'' världens goaste, jag i ett nötskal (det är en julklapp), en helt galen tomt på väg hem från skolan, jag och John, Victoria's secret (himlen), ängel, rachel's challege (Sätta post it lappar på folks skåp, denna satt på mitt och Elsas), Jag och Claire, Nytt linne, Jag och Bernie, Julklaaappsjox, me and Christine <3
 
 

121212

Tjeenare gött folk! Sista musikalen i måndags gick superbra, tråkigt att allt är över nu! Lägger upp mer bilder när Melanie har skickat dom, bilderna ovanför är från the 50's part. Musikalen va uppdelad i tre delar, 50talet, minikonsert av kören och sist bibeldelen (jättefin). 
 
Igår efter skolan va det track practice, tur att det va lugn träning då jag fortfarande va lite sjuk. Mår mycket bättre idag! Efter träningen åkte jag och Bernida till Jefferson mall för jag va tvungen att fixa sista julklapparna + födelsedagspresenter, leta halvt ihjäl mig men det löste sig till slut och jag hitta lite käcka grejer hehe :) Vi avslutade kvällen på Steak and Shake (Universums bästa hamburgare!), mysig kväll. 
 
Idag ska jag baka kladdkaka till mina vpäron för Bernie sa att hon va sugen på det, ikväll ska vi på barnkörens julmusikal i kyrkan vilket kommer blir asmysigt! Hoppas allt är bra med er, mer bilder kommer!
 
 

Min mediagrupp!

 
 

Monday

Kom precis hem från skolan och har bockat av lite grejer på min To-do-list, mailat rektorn hemma med lite frågor inför tvåan, sökt sommarjobb m.m, det börjar ju bli tid att tänka på sånt nu när halva tiden snart har gått(!!!!) Fullspäckad vecka framför mig, blandat med en massa kul och en maaassa plugg inför finals som är nästa vecka. Nu ska jag finslipa mitt senior project paper innan det är dags för sista uppvisningen av julmusikalen ikväll. Hoppas eran dag har varit kalas :) 

magiskt magiskt magiskt magiskt

Mysig lördag! Vaknade upp och kollade julkalendern, åt lyxfrulle och tog det lungt. Sen åkte vi till postkontoret och jag skicka iväg en massa brev till mina älskade svenskar, hängde hemma hos min bästa Elsa en sväng innan det va dags för julmusikalen. Ett ord, magiskt! Helt sjukt hur bra allt blev till slut och jag log och rös hela kvällen! Nu ska jag knoppa mig i säng och ladda om för morgondagen, sov gott 
 
Förlåt för den dåliga uppdateringen det senaste! Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om? 

CHOKLADKALENDER

Bästa känslan när det är fredag och bästa känslan när man går in på rummet och det ligger brev på sängen! Min fina bror skicka en chokladkalender till mig och ett jättegulligt brev, älskade du! Blev superglad verkligen!!! Nu ska jag vila, är fortfarande sjuk, och sen så är det dress-rehearsal i kyrkan all night. I helgen kör vi! Puss

Shine bright like a diamond

I skolan idag, school spirit! (Vårat maskothuvud) 
 
Jag har dragit på mig en fet förkyldning så jag skippa track träningen idag, gick bara på mötet. Kom hem och somna, nu kollar jag VS fashion show igen, dom sätter upp granen och Cujo springer runt med två renöron på huvudet haha! Mysigt. Imorgon är det fredag och hela min helg kommer bestå av julmusikalen, vi hörs! :D
 
 

VS fashion show

Haft en heldag i skolan idag! Efter skolan kollade jag julkalendern med Elsa och picnikade i the hallways med henne och Lene, sen hade vi track träning och det va kuuul. Vi grabba en subway efter träningen och sen tillbringades kvällen i gymmet, killarna och tjejerna spelade nämligen basketmatch :) Superkul att stå i the red zone och peppa sönder dom! Nu ska jag kolla VS fashion show, perfekt avslutning på kvällen. Sov sött!

Måndag

Åkte med Addy hem efter skolan, dunka musik och gjorde grimarser åt folk bakom oss, fastnade i dörren för 125 gången, kollade på Elf, åt nudlar och hoppade studsmatta, det va över 20+ ute idag!! Imorgon står track träning och basket hela kvällen på schemat, blir nog toppen! Fick en fråga om vad track practice är för något, jag har bara varit på två än så länge så jag återkommer hehe! Godnatt!

JULPYNT

Satte upp lite julpynt idag!

Fika x 1000

Sjukaste fikan någonsin! Vi åkte hem till en kompis till Bernida, servitörer, pynt överallt, kakor ÖVERALLT, i sovrummen fanns det till och med en massa bakelser! Haha vi va otroligt svullna när vi åkte därifrån, men gött va de! Kom nyss hem från kyrkan, träffade Maj där (en svensk kvinna som flytta hit för jättelängesen) världens gulligaste är hon och jag bröt ihop när hon sa att hon skulle fixa knäckebröd och peppakakor till mig och kallade mig lilla gumman på Örebroska haha. Så lik min farmor och mormor är hon och jösses va jag saknar dom nu! Puss på er när ni läser detta, jag älskar er!!!!! 
 
Ny skolvecka imorgon, kommer va en fullproppad vecka med mycket kul. Startar min måndag med att åka med Addy hem, måndagar levererar igen! Sov gott Sverige!
 

FÖRSTA ADVENT

Glad första advent på er! Jag har haft en fin helg, i fredags va vi i kyrkan hela helgen och övade inför julmusikalen som är nästa vecka. Igår va det ju första december så jag startade dagen med att ligga kvar i sängen och kolla på julkalendern, Savannah hämtade upp mig vid 10 och sen åkte vi till Lexington för att kolla UK game. Vi hade en go dag där, sen va jag hemma i 20 minuter innan vi åkte iväg till ett bröllop och avslutade kvällen på Steak and Shake. Idag har jag hunnit med kyrkan, ska snart hämta upp Savannah och åka till Bernidas vän som har en stor kakfest, ikväll ska vi iväg till nån grej där Shirley ska sjunga. Fullspäckat! 
 
Fått ett brev från min bästis också, grät av skratt, lycka, saknad och lite mer saknad. Hon hade skickat med favoritgodiset, massa jättefina brev, en bok som hon hade gjort om oss, tidning och åhh. Blev OBESKRIVLIGT glad, alla borde ha en vän som henne! Jag har verkligen världens finaste vänner hemma i Sverige, ni är underbara!
 
 

RSS 2.0