Lucky lucky lucky lucky

Min finaste lilla Addy 
Hej på er! Ni har jag bara ett prov kvar i skolan innan lovet, känns hur skönt som helst. Haft en bra dag idag i skolan och efter skolan hade vi en 3 timmar lång musical practice, åh va bra de kommer bli när allt sitter 100%! Som sagt åker jag imorgon (FLIPPAR UR!!!) och jag kommer inte ha med mig datorn. Om jag hittar internet får ni hänga med mig på instagram (johannaan), när jag kommer hem så lovar jag er en massa bra uppdatering och fina bilder från disney och turkost vatten hehe. Glad påsk på er, ha ett kanonlov! Pussar

Packing

Rihanna's stay is on repeat and I'm packing for Florida, life is good! 
 
I've been home today too, I feel a little bit better though which is great! I'm going to school tomorrow, I can't miss more school now since we have a bunch of tests before spring break. Hope y'all (som en säger här i kentucky<3) are doing awesome! 

Inspiraton

Bruna ben, shorts, fräknar, salt hår, långa nätter, varma kvällar, turkost vatten, palmer, cykla, segla, bada, vita stränder, grilla, fota, sommar.
 
Idag ligger jag hemma sjuk, ätit massa glass och pratat med bästa Hanna. Igår skypade jag med min familj för första gången på månader, supermysigt. Känns skönt att veta att man har jordens finaste människor som väntar på en hemma :) 

SB13

#1. Världens goaste #2. Hon har gjort cups till oss som vi kan ha på stranden i Florida haha, åhhh va taggad jag är! 
 
Min helg har varit lugn och fin. I fredags va jag på kalas för Mallory, även om kvällen inte riktigt blev som jag hade tänkt mig va det kul ändå! På lördagen va jag tvungen att gå upp kl 7 för jag hade track meet, gick röva men det gör inte så mycket haha :) Sen låg jag hemma och vilade hela dagen för jag har dragit på mig en fet förkyldning och på kvällen gick jag på bio med fint folk. 
 
Idag har jag åtta månader här i staterna vilket betyder att jag bara har två kvar, hur fort kan tiden gå egentligen? Jag taggar sönder nästa månad iallafall, kommer bli helt magiskt. Denna veckan kommer jag springa mellan musical practices and track practices, ha massa plugg, bli frisk och ... åka till Florida med världens bästa!!!!! JAG FLIPPAR UR. Superglad att Savannah ska åka med mig, hon är en av mina bästa vänner och jag är otroligt glad att jag har träffat henne här, hon har gjort detta året fantastiskt.
 

Idag är ingen vanlig dag för..

.. idag är det min puppas 18års dag!!! Vill önska dig världens bästa födelsedag genom tiderna och att du verkligen känner att idag är din dag! Det är hur tråkigt som helst att jag missar din stora dag men vi får som sagt ta igen det i sommar. Har svinroliga minnen med dig din knäppjök och när jag kommer hem då rackarns<3 Tusen miljarder grattis och kramar min konung, jag älskar dig!

Lyx-torsdag!

Blev en spontan och lyxig torsdag idag! Efter min träning bestämde vi oss för att åka till J-mall för Bernida behövde nya glasögon. Först stannade vi på Texas Roadhouse och åt middag, sen när dom fixa glajor sprang jag runt och försökte hitta Josefines bikini och present till Mallory. Hittade en present till Mallory och ett linne på vs-rean till mig, helt otroligt att jag inte kan gå ut därifrån tomhänt haha. På vägen hem så sprang jag in och haffa med mig en froyo, my addiction! 
 
Imorgon kommer bli en galen dag med skola, musikalträning, track, hem till Savannah och fixa mig och sen ska vi på lokalparty för vår vän Mallory vilket ska bli superkul! På lördagen har jag ett track meet mitt i ottan men jag uppdaterar er när jag får tid. Puss
 

Last nine weeks in Kentucky..

9 days to Florida, 24 days to prom, 37 days to Senior trip and 66 days to graduation. I can't believe that it's only 66 days left until graduation, until everything is over. I remember when I just got here and prom and graduation was so far away, now it's only a few weeks left. I'm trying not to think about it, but it's so hard not to. Me and Elsa talked about it yesterday on the bus, how much we're going to miss everything here. All the people you've met here, people who have become such a big part of your life. I wish I could roll them all in to a little ball and bring them home with me! This year har taught me so much, It has changed my life and I am forever thankful for that. 
 
I am so excited to see everyone at home, I really am, but right now I feel like I really need to focus on my last weeks here. My time here wont last forever, actually it will only last 66 more days. There are a lot of things going on here right now and it is hard too keep up with two lives everyday, so I think I'm going to cut down on my 'Sweden-time' a little bit. If I don't update as much, or text as much etc I want you to know that I miss you and I love you so much, AND I'll see you soon!

Tidinställt

Vår school jacket, ska nog beställa en innan jag åker hem :) Idag har jag musikal efter skolan och efter det åker jag direkt till Thomas Nelson och har Track meet hela kvällen. ha en bra tisdag!

Min helg!

 
Hade en superbra fredag med mina små solar som alltid gör min glad! Dagen började med track träning, the post office och några andra ärenden. Sen kom Savannah över och vi tog en promenad och klappade lite på min grannes fina polle, satt och prata i solen, busringde, försökte komma på sätt att övertala hennes mamma att få Savannah att flytta med mig hem och hade det fint. Efter ett tag kom Addy över och vi åkte till Steak and Shake och toppade det hela med FroYo, kl va nästan åtta och vi satt ute och käka, årets första ute'glass' hehe. När vi kom hem så satt vi och pillade med friendship bracelets och de kändes som att va back i lågstadiet och sitta och pilla på syslöjden igen, de va supermysigt iallafall! Vi skrattade tills vi inte fick luft blandat med prat om allt mellan himmel och jord, vi somnade som tre korvar nere i källaren och lovade på våra gullearmband att vi skulle vara friends forever och massa sött haha<3 
 
På lördagen hämtade Tevin mig för att åka till Ferk Creek och träna track, de va världens finaste väder den dagen och jag kände mig jätteglad. (Undra vart vädret tog vägen? 3 grader och ösregn nu..) Efter min träning åkte jag på bikini-jakt, ruinerade mig på vs och provade massa fina sommarkläder som tyvärr fick hängas tillbaka då jag sparar till Florida. Vi käkade på O'Charley's innan vi åkte hem och sedan så mös jag hemma hela kvällen. 
 
På söndagen hann jag med kyrka, lagfoton och plugga. Från och med imorgon ska jag dra runt på en 6 kg flour baby (En bebis jag har gjort av mjöl) vart jag än går i en vecka, då detta är ett projekt vi har in my child and development class. I'll tell you more about that some other time :) I'm going to bed now, tomorrow is going to be a looong day. xoxo

Ready for Florida!

Internet har legat nere hela helgen så jag har inte kunnat uppdatera, men nu är det igång igen! Jag har hunnit med massa kul den här helgen och jag slänger upp ett inlägg senare med massa bilder :) Hoppas ni mår kalasbra!

Baseball!

Skolan va skön igår för 4th block belönades alla som inte hade tardies m.m med att kolla film in the gym, även om jag och Bailey mest satt och babbla sönder haha. Efter skolan sprang jag från musikalträning->trackträning->baseball game där jag tog kort för yearbook och sen åkte vi direkt ut och käka på Hometown :)
 
Idag är vi lediga, hur skönt som helst att sova ut. Ska snart iväg och träna track, och sen ska jag spendera dagen med bästa Savannah och Addy! Ha en superfredag :) Puss
 
 

Stress stress stress stress...

Hej på er! Förlåt att uppdateringen är så dåligt just nu, men jag är ihjälstressad om jag ska va ärlig. Varenda sekund är proppad med något och jag skrev upp ''andas'' på min to-do-list. Igår hade jag ett kul track meet med mitt fina lag iallafall även om vi alla va ute i 6 timmar och tävlade i det iskalla vädret! Så kul att vara en del av ett lag här, även om det tar upp sjukt mycket tid haha. Ballt också när massa high school kidZz går runt i sina school jackets (Ni vet läderjackorna i alla filmer) innan dom tävlar med :)
 
När jag kom hem så satte jag mig ner, tog min kära mammas råd och skrev ett schema och en lista med saker jag måste få gjort. Skönt att få lite organisation på grejerna! På sängen låg också världens tjockaste brev från Josef med lösgodis (!!!!!!!) i, har inte ätit det sen jag kom hit och lyckan va oändlig<3
 
Mina dagar är fyllda med skola, träningar, musikal träningar, tävlingar, kompisar, plugg och tusen andra saker.  Hjärtat både längtar tills jag får hålla om mina älskade hemma och gör ont när jag tänker på att hemresan närmar sig. Jag försöker att bara njuta av tiden (som går otroligt fort..) och ha det bäst!  PS. Att åka hit är det bästa jag har gjort.
 
 

<3

Louise: När du och Elsa snackar, pratar ni på svenska eller engelska då? :) Svar: Vi pratar engelska 99.99 % av tiden :) Det är naturligare för oss att prata engelska än svenska med varandra hehe!

Lake Cumberland

Taggad på att åka!
Snacks i bilen! 
The lake house.
Fina vänner<3
Shortsväder!!!!
Jag och min tysk! 
Joosts prom proposal till Elsa! Här får ni ett smakprov på helgen!
 
Denna helgen har varit helt perfekt, det har känts som jag har levt i en film. När vi kom ner på fredag eftermiddag gick jag och Elsa ner till sjön, första gången sen vi kom hit som vi såg vatten och västkustbor som vi är flippade vi ur av lycka! Vi satt ute på en brygga och lyssnade på musik och pratade samtidigt som solen gick ner och det va helt perfekt. Sen fortsatte kvällen med just dance, prat ute på verandan med gänget, massa god mat och skoj :) 
 
Lördagen började vi med en äkta Amerikansk frulle och vi hade världens utsikt. Sen gick vi till poolen och låg ute och solade i 2 timmar vilket resulterade i årets första fräknar och lobster-bränna. Vi lekte lekar, spelade spel, gick ner till sjön och alla feta husbåtar och flamsade runt på dom. På kvällen åkte alla tillbaka till poolen och vi gjorde massa knäppa Harlem shake videos och hade svinkul. Efter det kollade vi film och innan vi gick och la oss satt vi packade i Toni's car och dunka musik och körde runt!
 
Det va verkligen så himla amerikanskt alltihop, massa familjer som åker iväg till ett lake house över helgen. Jättekul att få va med om! 
 
 

Florida #24days

Förlåt att det blir så tråkiga inlägg här nu men det händer inte så mycket at the moment! Vardagen ser ut; Skola-track-plugg-söva och så går det runt. Inga klagomål inte dock, jag gillar det! Kan dock inte låta bli att längta tokmycket tills spring break, få va i värme igen, se havet, bada, ha palmer omkring sig, umgås med mina goingar och må megabra. Allt känns så mycket lättare när det är ljust och varmt haha. 
 
Men en dag i taget! Imorgon är det fredag och det känns helt underbart. Min familj, tillsammans med massa andra familjer, har hyrt en stuga som ligger vid Lake Cumberland där vi ska spendera helgen. Kommer nog bli hur bra som helst :) Kommer inte ha internet på hela helgen men ta hand om er så hörs vi med massa bilder och så vidare på måndag! Puss

Sake Blue wednesday

Goa vänner efter track<3 Jag och Elsa ville ta kort i snön och det tyckte vår italienare va helt knäppt eftersom vi har hur mycket snö som helst i Sverige. Han sa ''It's like me taking a picture with pasta'' hahah! 
 
Igår hade alla juniors ACT (ett stort test dom måste ta) och alla andra klasser va tvugna att hålla sig undan. Så efter att ha kommit till skolan och insett att det va jag och ca 10 andra seniors som va där (för alla andra stanna hemma) så va jag tvungen att ta ett stor test som tog tre timmar, alla seniors måste ta det men det är bara om man vill komma in i militären som man behöver det så det kändes lite onödigt haha xP Sen åkte vi iallafall till ett ställe som hette Incredible Dave's på field trip (Anledningen att jag kom till skolan, för jag hade redan betalat innan jag visste att man kunde stanna hemma. Lill-Ove vill ju inte kasta pengarna i sjön!), det va typ en hoppborg och bowling, vi hade det allt bra!
 
Idag har jag varit dödstrött men haft en bra dag i skolan och på track! Efter träningen åkte jag och Savannah till Sake blue (världens bästa!!) och åt och hade det svinkul, så bra är hon! Dom lagar maten framför dig och busar alltid sönder. Godnatt :) 
 

Frågestund del 2

 

Fanny:
Ska själv åka som utbytesstudent i höst och undrar lite över det här med fickpengar, hur mycket behöver man varje månad liksom? Organisationerna säger ju att man ska ha 200-250$ i månaden, men behöver man så mycket eller behöver man mer? :) Och hur har du hanterat hemlängtan? Har du haft stunder när det har varit jätte jobbigt eller har du inte alls haft mycket hemlängtan? Vad är det bästa med att åka som utbytesstudent? Liksom vad har du lärt dig som utbytesstudent o.s.v.? Hoppas att du fattar vad jag menar. :) 
Svar: Åh va kul att du ska åka! Det är nog olika från person till person. Det har varit olika från månad till månad men det går nog ca 300-350 $ i månaden, mer eller mindre. Allt skolmaterial kostar i början, sporter du vill gå med i och allt som hör det till, aktiviteter på skolan, matcher, äta ute gör man mycket, shoppa, om du åker på resor, prom (!), alla aktiviteter du gör med kompisar och massa andra saker som kostar under året :)
 
Jag vet inte riktigt hur jag har hanterat hemlängtan faktiskt, jag har bitit i det sura äpplet ibland och bara fått va stark när man längtar hem, det finns ju inte så mycket man kan göra. Låtit mig själv va ledsen och sen ryckt upp mig, pratat med Elsa har hjälpt en himla massa då vi båda förstår varandra, ibland har jag fått ''strypit'' kontakt med Sverige ett tag, hålla sig aktiv hjälper MYCKET. Påminna sig själv om hur långt man har kommit och att njuta av allt här för det hemma står kvar! Jag har haft vissa stunder det har vart väldigt jobbigt, det går upp och ner hela tiden men jag trivs kanon här. Jag vill inte kalla det hemlängtan, för jag vill ju verkligen va här, det är mer en hemsaknad
 
Träffa nya människor, high school spirit, få en extra familj, alla nya upplevelser, allt nytt man stöter på, wow det finns massa saker som är grymt! Jag har lärt mig att stå på egna ben och vara starkare i mig själv, lärt känna mig själv mer, bättre engelska, att uppskatta allt man har, se Sverige på ett annat sätt, listan kan göras oändlig! 
 
Sara: Har du något tips på vad man ska göra för att inte gå upp i vikt men ändå inte gå runt och vara frestad av alla sötsaker hela tiden! Kan du inte svara i ett videoinlägg?
Svar: Hahah oj det här va ingen bra fråga för lilla mig. I början nämde dom på EF mötet ''passa er, en tjej här gick upp 15 kg'', och jag skratta bara i huvudet och tänkte ''ähh de händer inte mig''. Det är såklart man kan gå och käka en sallad varje dag men matkulturen är helt annorlunda här och åker man hit får man nog räkna med att lägga på sig några kilon. Jag har sportat hela året för att hålla igång med något, (Det har ju inte direkt hjälp haha) men det är ett tips. Försöka att inte äta godis/burger king varje dag som jag gjorde första månaderna i princip. Det är svårt att va nyttig i detta smarriga land men man kan ju hålla igång, välja nyttigare alternativ och hålla sig till sött på helgen.
 
Anna:
Har du ett accent när du pratar engelska? 
Är du blyg som person eller självsäker? 
Vad är din favorit av Skittles, Reeses och Starburst? 
Svar: Jag tycker att jag har det men mina vänner säger att dom inte kan höra det alls längre och det är många som antingen inte hör/vet att man är utbytesstudent förren man nämner det och berömmer en för engelskan vilket är superkul! Det är olika, jag är självsäker som person men jag kan vara blyg i situationer där jag inte känner mig bekväm. Reeses helt klart!!
Hittade precis din blogg och gillar den redan! Du verkar ha de såååå niiiice i USA asså åååh 
Men har lite frågor, imed att jag kanske ska åka själv!! 

1. Var de första dagarna jobbiga? Pratade många med dig? Var det svårt att skaffa kompisar? 
2. Är high school som high school på filmer (med allt drama, populära, nördar, osv?) 
3. Du går i cheerleadning där va? Hade du gått i något liknande hemma, typ gymnastik? Jag är gymnast och om jag åker vill jag gå men vad ligger deras nivå på typ? 
4. Är du "the swedish girl" haha? 
5. Är det mycket fester?
Svar: Tack så jättemycket! Tycker verkligen du ska åka om du har möjligheten :)
Första dagarna va nog några av dom jobbigaste på hela året, jag kom hit och va helt förstörd och undra vad jag gjorde här om jag ska va ärlig men det blev ju kalasbra sen! Hmm, vissa va sociala mot en men vi är 12 utbytesstudenter på min skola och dom brydde sig inte så mycket, man får se till att va framåt själv också :) Jag har träffat några gulklumpar här som jag är superglad över att jag har, det är svårt att skaffa nära vänner då båda vet att man åker hem i slutet av året, men om man är öppen, glad och inte alltid väntar på att folk ska krypa till en går det allt bra! Hahah ja det är det allt. Nej tyvärr går jag inte i cheerleading :( Jag tror du klarar dig bra om du är gymnast!! Mitt skollag är etta i hela USA såå de va ju lite kört ;) Det är olika på alla skolor men att du är gymnast är ett stort plus. Hahah nää, eller jag är the swedish fish för mina närmaste vänner, vissa säger the swede men vi är som sagt en massa utbytesstudenter på skolan och man blir inte så speciell om du förstår vad jag menar :D Det finns säkert några men jag går inte på dom för jag vill inte sätta mig själv i trubbel :) 
 
Mätt och go efter middag med the Greens, sitter och drömmer mig bort på VS hemsida och längtar till florida och ska sova snart. Del 3 kommer upp i veckan! Puss
 
 
 

Mason Dixon Games!

Haft en mysig helg :) Igår va vi som sagt på track meet, det gick helt okej! De va kul att sitta med laget och heja på när dom sprang. Jag hitta en tjej från en annan skola som va lika flummig som jag, det va första gången hon hoppade med och vi kände oss lite vilse i pannkakan bland alla superbra grodhoppare! Efteråt åkte Elsa med mig hem och vi gjorde brownies med glass och jordgubbar, tog det lungt och hade det superkul och bra som vanligt<3
 
Idag har jag varit i kyrkan, pluggat och skypat med min älskade Hanna. Va väldigt skönt att skratta magen av sig och prata av sig, bästa du! Nu ska jag duscha och söööva. Puss!

USA♥

#1. Addys mamma, Addy och jag på Kroger. Hennes mamma är världens goaste och roligaste haha! #2. Vi firade fredagen med frozen yogurt och Toni bjussa på xxl cup med brownie botten haha. #3. Man kan köpa världens gulligaste B&J här för 6 kr. #4. Igår när jag och min värdfamilj åt på Outback, älskar att det är en del av vardagen att äta ute här. Lyx! #5. Frulle för en atlet xD
 
Godmorgon! Min morgon började väldigt intressant, vaknade upp och kollade klockan, den va 7:11 och jag fick panik och SPRANG in till min värdmammas rum och skrek ''I'm SO SORRY can you take me to school please!??'' hon skrattade och sa ''Honey, it's saturday! Go back to bed''. Haha är så van att gå upp 5:45 så trodde jag hade försovit mig.
 
Igår hade jag iallafall en supermysig kväll. Först åkte min värdfamilj ut och käka och fixa lite ärenden. Savannah låg hemma sjuk men efter middagen åkte jag, Addy och hennes mamma till Orange Leaf och dampade sönder. Idag har jag track meet igen, kommer nog bli kul för det är ett väldigt stort meet :) Sitter och äter god frulle och lyssnar på musik och känner mig lycklig hihi. Ikväll ska min lilla loppa sova här och vi ska ha det bäst! Puss
 

Bullitt East basketball

Från när dom vann Districts!
 
Igår va jag på basketmatch och hejade på världens bästa Charger Nation som spelade semifinal i Regionals. Har verkligen ingen aning vad som hände på matchen, dom va rankade 1 i state och alla trodde dom skulle ta hem hela köret, men igår va helt enkelt inte deras kväll. Det va tight hela matchen och de va så himla tråkigt att se hela laget vandra ut gråtandes när det va så nära, det va ju deras år! Killarna har iallafall haft en helt otrolig säsong och jag är så tacksam att jag har fått va med i RedZone och heja på dom hela säsongen. Igår skrek vi alla halsen av oss och min mage va på gång att vridas 200 gånger för det va så spännande. 
 
Detta fick mig också att inse att det här året börjar gå mot sitt slut. Det börjar bli ''detta va sista gången jag gjorde...'' på en del upplevelser och ibland måste man stanna upp och tänka på hur fantastiskt det är att uppleva allt det här. Det är så lätt att ta det för givet när det blir ens vardag. Ikväll ska jag hänga med mina USA- bästeknorrar och njuta av att va här :) Happy friday!

RSS 2.0