Football/Gatlingburg/Labor day

Hej! Sitter i min säng nu, mätt som en korv och spelar gitarr och njuter av ordet HELG. Ikväll väntar footballgame och kameran i högsta hugg, ska ta kort för yearbook och intervjua the ''keyplayer'' haha! Är ledig på måndag för att det är Labor day så imorgon drar jag med mig två av mina favvotjejer till Gatlinburg med min familj för shopping, mys, skratt och eventuellt gokart och vattenpark. Så TAGGAD! Blir nog glest med uppdatering, så ta hand om er och ha en  toppenhelg :) 

LAST FRIDAY

En film från en kul fredag hehe, enjoy!
 

Tova
Hur har du lärt känna dem? :) svar: Genom skolan och kyrkan! :) 

Jessica
Vart i USA bor du? Själv pluggar jag i LA :) Svar: Åh va kul, vad pluggar du? Jag bor i Kentucky :)


SOCCERGAME


1# Hahah funny notes my hostdad gives me when I forget to take my allergy pills 2# Me and my top model dog

+ När man upptäcker att man skriver ett helt inlägg på engelska utan att tänka på det 
+ Haft sjukt kul idag i skolan, på medialektionen satt jag och lärde mina klassisar massa svenska och skrev en annons om ett synchronized backflip-cat-team och skratta så tårarna rann.
+ På lunchen prova jag massa konstig mat dom har här, bland annat peanutbutterjellysandwich (yummy) 
+ Mina chokladbollar blev jätteuppskattade
+ Jag älskar mina A-days (Vi har varannan Aday varannan Bday) 
+ Pratade precis med min älsklingsmammis på viber, kuligt!
+ Ska iväg på fotbollsmatch nu
 
Hörs senare fina ni, puss och kram!

This is just a journey, drop your worries, you are gonna turn out fine.

Konsert förra onsdagen, grymt! 
 

Onsdag.

+ Man kan köpa en fet melon och två paket jordgubbar här för 2,5 dollar vilket är ca 15 kr.
+ Allt (9 gånger av 10) är mycket billigare (ove gillar<3) (gillar paranteser också) 
+ Idag har jag testat pop-tarts chocolate fudge, (extremonyttigt) vilket dom anser är frukost här haha
+ Bakat chokladbollar till min sociologoklass som jag har imorn, skulle ta med mig något svenskt 
+ Min helg kommer bli toppen
+ Hade seniorpictures idag och såg ut som en råttbäver, (Emma jag önskar jag kunde klä ut mig med dig i år igen, min fina vän!)
+ Veckorna går ruskigt fort vilket är både bra och dåligt! 
+ Varit här i 37 dagar nu, alltså FEM veckor redan. Snurr i kastrullen!
+ Jag har lärt mig SÅ mycket, och mycket om mig själv. 
+ Jag har blivit mycket mer organiserad sen jag kom hit, känns gött och ha koll på grejerna!
+ Amerikanare är generellt mycket öppnare, ex idag satt vi och åt så klampa grannen in för att fråga något och mina värdpäron sa bara ''hey vill du ha mat, sätt dig ner, ta med dig lite hem''. Har lite svårt att tänka mig det hända hemma, haha. 
+ Ska snart ta och köpa mig ett fotoalbum, framkalla bilder och proppa det med bilder och tankar från mitt år yay!
 
Blir helt pirrig i kroppen när jag tänker på att jag verkligen är här, att det här är det jag gick och väntade på i 1,5 år. Ibland är det svårt att förstå att jag är uppe i mitt äventyr, just i denna stund som jag skriver detta. Det känns som en helt annan värld, prata engelska hela dagarna, träffa nytt folk hela tiden, nytt hem och nya vänner. Ganska coolt om jag får säga det själv! Hoppas ni sover gott svennisar<3
 
 

Life is a rollercoaster you just gotta ride it.


Satt upp en fet poster med bilder som inspirerar mig på min vägg, bilder som gör mig glad, drömmar och quotes(Josef ditt carpe-diemhjärta hänger där och den fantastiska lappen nu med haha<3) CHARGER BUUUUCK MANNEN!
 
Heeeej! Haft två riktiga bergochdalbana-dagar, kännt mig riktigt lycklig men också gråtit hjärtat ur mig. Låter säkert helt konstigt haha. Vaknade upp igår och tänkte ''åhh röva det är måndag låt mig sooovaaa bajs på skolan'' (vilket slår mig varje måndag, och hmm varje skolmorgon) men sen slog det mig, ska faktumet ''det är måndag'' få sätta negativ attityd på varenda måndag i hela mitt liv? Varenda morgon jag går till skolan i resten av mitt liv?? Det är ju oändligt många dagar!!! NEJ! Så jag gick upp, vände min attityd pannkaka, satte på bra musik och bestämde mig för att ha en grym dag. Jag lovar er att det funkar, släng alla negativa tankar i soptunnan, för om du ändå går till skolan kan man lika gärna göra något kul och bra av det. Ska sluta skriva flummigt nu, men jag hoppas ni förstår :) Iallafall, igår fick jag min första charger-buck (man får det om man gör något snällt, grymt eller extraordinärt haha, GLAD) och spelade min första fotbollsmatch. Eftersom att jag hade vart sjuk hela helgen tog jag det lilla lugna på steken men fick ändå spela 15 min första halvlek och andra halvlek ställde dom in för de blixtrade sönder:( Men åhh, så kul att va med i ett lag, detta blir nog toppen!
 
Idag i skolan var vi på en föreläsning som hette ''Rachels challenge'', den handlade om USA's västa skolskjutning och om en av tjejerna som blev dödade den dagen. Dom berättade om hennes liv, hon var verkligen en person som ville göra en förändring i världen och höll fast vid att ''just a little kindness can make a huge difference in someone's life'' och väldigt mycket mer. Går inte att beskriva detta korfattat men det va jättesorgligt och inspirerande och jag önskar alla ni som läser detta kunde se den föreläsningen. Blev verkligen otroligt rörd och ännu mer när hon avslutade föreläsningen med ''Blunda och tänk på era allra närmaste, lova mig att ni går hem och kramar eran familj och vänner och berättar hur mycket ni älskar er och bryr er''. Hade redan extra hemsaknad (Kallar det de för hemlängtan låter fel, jag LÄNGTAR inte hem för jag älskar att va här men jag saknar alla hemma)  när jag kom till skolan så det bara så det bara sprack, grät magsäcken ur mig. Alla vi utbytisar kramades och grät en lång stund, skönt att ha dom finisarna som vet hur vi alla känner. 
 
Förutom det så hade jag en kanondag, gjorde verkligen något positivt av den, skratta med mina goa kompisar på lektionerna, va på möte om att gå med i ''Rachel challange club'' där vi kommer göra ett projekt för att förändra ''skolans attityd'' eller hur man ska beskriva det. Blir nog riktigt bra! Kom hem och rusa iväg på fotbollsmatch, spela inget för de va ett tuffare motstånd idag men det gör ingeenting, hade kul med mina lagkamrater iallafall. Känns kul att va med i en sport och vara en del av något haha :) Hoppas ni alla mår bra & till alla mina fina, underbara hemma, jag älskar er så otroligt mycket och jag är så tacksam att jag har er. LOVE!

Sommaren12

Lite sköna bilder från min sommar.

Slapp helg/sjukling

Godmorgon Sverige! Har vilat hela helgen, kollat på the notebook, ätit blåbärsmuffins, svalt konstiga dunderförkyldningspiller, gjort lite läxor och försökt bli frisk. Vakna upp och mådde samma idag så åkte inte med till kyrkan, när jag gjorde frukost fick jag den briljanta idéen att göra pannkakor till mina värdföräldrar som en liten surprise :) Nu går mean girls på tvn så ska mysa ner mig i soffan och dega, så skönt!! Hoppas ni mår bra :D

OTROLIGT LYCKLIG OCH TACKSAM!

 
Saker jag ska göra under mina månader i staterna: 
- Gå på bonfire
- Pröva smores
- Uppleva thanksgiving och amerikans jul
-Ruinera mig själv på Victoria's secret
- Va med på powder puff game (Tjejerna klär ut sig och spelar football, seniors mot juniors, freshmens mot sophmores)
- Uppleva pep rallies och skrika mig hes på basketmatcher
- Åka till florida med utbytesstudenterna på springbreak eller med alla seniors i Maj 
- Åka till Nashville med min värdfamilj till ett enormt köpcentrum
- Pröva all konstig mat dom har här haha
- Gå på prom
- Stå på graduation och ha världens bästa år och en triljon erfarenheter med mig i fickan
- Åka till Kalifornien med min älskade familj när dom hämtar hem mig 
 
lycka.lycka.lycka.lycka.lycka.lycka
 
 
 
 
 
 

Awesome friends!


<3

Va hemma hos Ashley & Christine igår och vi tog massa bilder, spela in filmer och kollade på twilight! Idag vaknade jag upp med feber och ont i kroppen så de blir ingen fair för mig idag vilket suger, men som tur är har jag veckorevyn att läsa för VÄRLDENS BÄSTA föräldrar skickade mig en och ett brev som jag fick igår :D:D  Fick ett mail igår om att jag ska spela min första fotbollsmatch på måndag hahaha, ber till kamelerna att det ska gå vägen. Hoppas ni har en bra lördag! Kram

goofing around!

DET AR FREDAAAAAG!!!!!! 

EN MÅNAD!

På flygplatsen, så utmattad att det kändes som jag hade fått en kamel i huvudet haha!
Åkte till Murry första helgen jag va här för att gå på bröllop och där hade dom pool vilket va hur OBESKRIVLIGT skönt i Kentuckys 40graders-väder! 
 
På hotellrummet, äter förmodligen något otroligt nyttigt eftersom att jag är i hälsolandet nr 1, eller?
Bernida och jordens grymmaste bil! Kommer skära bort taket på vår bil hemma när jag kommer hem! 
Lärt världens sötaste unge att prata lite svenska!
 
Vart i kyrkan och träffat gött folk!
 
Prövat frozen yogurt och det va amazing!!
 
Vart på zoo med Elsa, Katie mfl och sett massa djur och deras avföring
 
Klippt gräset och det va askul!
 
Vart på buuuuurger king och fått en krona yay!
 
Lärt amerikanarna lite crazy crab<3
 
Hoppat runt och fjantat mig med min galna tyska!
 
Vart en hmm ekorre vid matbordet..
 
Prövat Whoppers som va gooooott!
Hade en kul dag hos Rosemary med alla utbytisar, den helgen va kanon!
 
Satt sprätt på mina besparingar, affärerna här vill man ju bara stoppa i fickan och dra med hem!BASEBAAAALL!Enda nyttiga på hela månaden typ, mums!
 
Vart på the state fair och kollat runt :):):)
 
Mitt första footballgame och de va sååååååå grymt!! Ryser när jag tänker på det, pirr pirr i maggen jao
Blivit kär i deras hund, kommer krossa mitt hjärta när jag måste lämna min värdfamilj :( 
 
Idag har jag varit här en månad, redan! Vad händer med tiden?! Innan jag vet ordet av det kommer jag sitta hemma igen, äta lingongrova och handla på Ica. Haft tusen känslor denna månaden, pirr, hemlängtan, saknad, glädje, lycka, wow-moments, tårar och skratt för att bara nämna några. Jag är glad att jag åkte, även om jag frågade mig själv vad fan jag höll på med när jag satte mig på planet. Hoppat ut i världen utan att ha en aning om vad som väntade mig, har klarat en hel månad nu i ett annat land, en ny familj, med ett annat språk, på mina egna svenneben och jag tänker ge mig en stor high five på det! Slänger upp lite bilder från denna månaden :) 
 
Emmy - Hejsan, ville bara säga att jag total älskar din blogg. Jag läser en heeeeel del utbyttesstudent bloggar. Men din slår alla med längder! Den är super bra och du verkar vara en så glad person! och jag måste säga, att dina värdföräldrar verkar as härliga och roliga! Min dröm är att någon gång åka som utbyttesstudent till USA. Så jag undrar vilken organisation du åker med och kan du säga några bra och dåliga saker som du har upplevt med den organisationen. Men hoppas du får ett grymt år i USA och det ska bli roligt att följa din resa! Ha det bra! Kram från Emmy.
 
Svar: Hej! Åhh va glad jag blir, blir helt nybakadbullevarm i magen haha :D Mina värdföräldrar är helt GRYMMA, kunde inte hamnat i en bättre familj och jag är så otroligt tacksam! :) Det tycker jag verkligen att du ska! Jag har åkt med EF, jag ansökte väldigt tidigt, 1,5 innan jag skulle åka ungefär och dom har vart otroligt trevliga hela vägen. Dom är jättegoa och bryr sig verkligen om en, jättehjälpsamma och stöttande! Jag har faktiskt bara upplevt bra saker med dom än så länge och jag rekommenderar dom gärna som organisation hehe :) Tack så jättemycket going, ha det kalasbra! Kram :D 

Jake Owen concert!!

Igår hade jag en toppenkväll! Va på konsert med Elsa, Casie, Blake & Zach och det va grymt! Skratta och vråla och mådde bra, va precis va jag behövde! Idag på lunchen när jag skulle köpa mat och stod i en ganska lång kö ropade Blake ''Everybody mooove we got a foreign here, a SWEDE!!!'' så flyttade sig alla och släppte förbi mig haha, mattanterna digga hårt för orkestern spelade i matsalen idag en snabbis. KUL! 
 
Kom nyss hem från en fotbollsmatch, satt med laget på bänken och på måndag ska jag va med på uppvärmningen och visa mina skills, jag kan inte ens träffa bollen men YOLO nu kör vi :D:D!! Hoppas ni mår bra, PUSS!

CHECKLIST

Åhhh bästa känslan är när man stryker sista saken på ''att-göra-listan''. Suttit med läxor från jag kom hem idag fram tills nu, har inte pluggat såhär mycket som jag gör nu som under hela min livstid i Sverige tror jag haha! Jag och John åkte till Walmart (<3) och köpte skolgrejer och fick med oss lite gott hem, så avslutat denna dagen amerikanska pannkakor, jordgubbar och chocolate chip/cookie dough B&J (B&J kostar 3 dollar här vilket är ca 20 spänn, helt mangomongo!!!!). Imorgon ska jag på konsert och det kommer nog bli askul! Försökt få tag på fotbollscoachen också, har aldrig spelat fotboll men det är typ min enda chans till att gå i sport här eftersom att alla sporter på min skola är elitnivå :( Ska börja mitt nya liv en vacker dag också, letat upp en runda att springa runt kvarteret nu som verkar fantastiskt givande och trevlig.. PEPP! Hoppas ni mår bra, kramar!

DRAMA ASSIGNMENT

Håller på att pilla med min redovisning för Draman som jag har imorgon, man ska prata om ''past, present & future'', kul läxa faktiskt för jag älskar att klippa och klistra!! 
 
Mimmi - Hej Johanna :) 
Fan va grymt det måste vara att bo i usa alldeles själv och leva som i alla filmer. Jag hade gärna också velat va utbytesstudent, för man får ju absolut prova på något helt nytt o leva ett helt annat liv :) 
Men jag måste fråga, hur kom det sig att du valde att flytta ur landet och så långt bort? Att vara utbytesstudent gäller det bara usa, eller finns de andra länder också? Nämn några saker som du tycker är bättre med den svenska skolan och några som är bättre med att gå i din skola nu :) 

Ha det super där borta på andra sidan och ta vara på tiden :)
 
Svar: Ja det är grymt att bo här och jag är sjukt tacksam för den här möjligheten, det är fräckt att gå ur säkerhetszoonen och uppleva något helt annat! Hm, jag blev helt kär i USA när jag va här för 2 år sen, sett filmer och min älskade pappis va utbytesstudent så jag fick för mig en dag bara att det vore fräckt att åka haha, det går inte riktigt att föreställa sig hur det är förrän man väl sitter på planet och kommer hit. Det är verkligen inte lätt alla gånger men det är värt det tusen gånger om, man får uppleva så mycket! Nej man kan va utbytesstudent i de flesta länder tror jag men USA är populärast :)!!
 
Hmm det är ganska stora skillnader och jag antar att jag gillar svenska skolan mer för att jag är van med den. Dom båda har sina fördelar och nackdelar men jag kan berätta om några skillnader :) Sverige: MYCKET mer frihet, du får gå och kissa 385375 gånger om dagen om du så vill, pilla med datan/mobilen (vilket är både för och nackdel), man har längre raster, börjar senare, och i Sverige får vi ju lunch i skolan vilket jag kommer uppskatta sjukt mycket när jag kommer hem, det är mer ''ditt egna ansvar'' och man behandlas inte som man är 12 år som man ibland gör här. Dock har vi ingen ''school spirit'' vilket är ballt med USA!! Vi väljer ett program i gymnasiet och dom väljer klasser så man e inte en klass utan man har lektioner med olika människor hela tiden vilket är både bra och ibland svårt för att man inte riktigt lär känna dom man går med.  USA: Väldigt mycket regler, du måste ha hall pass/underskrift av lärare om du ska gå någonstans från lektionen (du får dessutom sämre betyg om du använder dina hall pass) kommer du en sekund för sent måste du gå och få underskrift av en person vart du va, ska man åka med någon annans buss hem måste man få underskrift från kontoret, inga mobiler inte ens på raster, man har 2 min raster (vilket får dagen att kännas som den går fort), man måste köpa sin lunch eller ta med sig, man väljer ämnen här vilket är ganska bra för då kan man ta allt man är intresserad av/behöver för högskola/college i ett program får man kanske en massa ämnen som känns helt meningslösa för det man vill jobba med. Det bästa med Amerikanska skolan hittills är till exempel football matcherna, skitfräckt! Dom har mer roliga grejer i skolan här, homecoming, powder puff (tjejerna spelar football), homecoming week (där alla klär ut sig varje dag i en vecka) danser, pep rallies, basketbollmatcher där folk går nuts, cheerleaders, deras prom & framför allt graduation verkar grymt! Nu fick du världens längsta svar haha, ska ta vara på tiden! Ha det jättebra :) 

THE STATE FAIR

Släppte mina läxor en stund och åkte med John till The state fair, en ''festival'' med sjukt knepig mat (men friterad snickers va goott), karuseller, konserter, djur m.m, vi gick bara runt och kollade med det va ballt! :) På vägen hem fick jag se världens kändaste hästraceställe (sista bilden). Ska till the fair igen på onsdag på konsert med massa folk och förhoppningsvis se NEEDTOBREATH på söndag!!!! GLAD! Ni får sova så jättegott nu så hörs vi imorgon!

I wanna make you feel wanted

Såhär har jag vandrat runt i skolan idag, i mitt nya linne som jag bara vill äta upp! Haft audition i min mediaklass, blev filmad och skulle läsa nyheter för hela klassen (=hela basketlaget yay), va asstressad för att klockan ringde och jag kunde knappt se texten, gick åt skogen med alltihop haha :D Nu har jag kommit hem, ska göra klart massa plugg och förhoppningsvis röra på kakröven. Poss

Kul pa media!


USA

Lite videosnuttar från denna månaden! 

BASEBALLGAME

Efter kyrkan idag åkte jag med Scott & Christine och kollade på baseboll, det va inte världens roligaste sport men fräckt att ha sett en match :D Ska tag i massa plugg nu och vila, e helt slut i pannkakan! Kram

Skickar lite lööööve

Bild från i somras.

Vill bara skicka en ENORM kram, en bamsepuss och en stor låda med kärlek till alla hemma. Jag tänker på er och älskar er! 
 

Frågor & svar.

Kan du inte berätta om lite regler du har hemma hos dig och i skolan? Tänker du festa o så när du är där? :) 

Svar: Jag har inte så jättemycket regler hemma, va hemma 10 på vardagar och 12 på helger och inga killar inne på rummet, typ hålla ordning efter mig men det är ingen regel mer en självklarhet hehe :) Skolan har jättemycket regler och är väldigt mycket strängare än den jag gick på i Sverige (Behöver inte vara samma regler på alla skolor i USA) men här är några: Ingen mobil uppe på hela dagen (inte i matsalen eller på raster heller, dock är rasterna bara 3 minuter) ser dom den tar dom den till kontoret och på tredje varningen får du inte tillbaka den på hela året, det är VÄLDIGT viktigt att vara i tid till lektionen, inga shorts eller linnen får man ha, det måste täcka minst över knäna och axlarna, det är jättevikigt att visa respekt m.m för framför allt lärarna :) Nej jag tänker inte festa när jag är här, är man på en fest (man behöver inte dricka själv ens) där det finns alkohol och nån får reda på det blir man hemskickad så det är väldigt ovärt :) Har hela livet på mig att röja råtta i Sverige när jag fyller 18 nästa sommar!

 

Har du någon dresscode i skolan? isåfall vad? :) 

Svar: I skolan får man inte ha shorts/kjolar/klänningar som går ovanför knäna, inga linnen för tröjan måste täcka HELA axlarna. Hade linne och en virkad kofta en dag som det va pytte''hål'' i och fick mail hem att jag inte följde dresscoden hehe! Dom har en ''slapp''-dag en dag i veckan där man får ha mjukisbyxor men då får man betala 1 dollar för det :) 

 

hur funkar toaletterna? har ditt bajs fastnat i avloppet någongång, eller känner du någon som varit med om liknande? är det läskigt att gå på toa?

Svar: Hej SVENNEBANAN som jag inte har nåågon aning om alls vem det kan vara ;) Toaletterna här är galna, hur låga som helst så man sitter i underjorden och skiter. Jajamen händer alldeles för ofta, hmm har en kompis här som råkat ut för samma underbara händelse ett antal gånger ;) JA, det är ganska läskigt!

 

Ska på intervju snart är den engelska bitten svår? Vad är det för sorts frågor ? :)

Svar: Åh va kul! Hm kommer inte ihåg frågorna exakt för det va 1,5 år sen jag va på intervju men den engelska biten är inte svår alls. Dom frågar dig typ varför du vill åka, och enkla frågor om tex dina intressen :) LYCKA TILL!

 

Hej! Åh jag är så himla avundsjuk! Vill också! Fast jag måste vänta några år. Men kan alla som vill åka? Asså alla som anmäler sig åker? Eller är det typ en lottdragning?

Svar: Hej! Åh, tycker verkligen du ska åka det är det bästa jag någonsin gjort :)! Alla som vill kan åka, man pratar bara med en organisation (Ex: EF, STS) så ger dom dig all info du behöver :) 


THE MALL

 
+ Åka nercabbat och lyssna på grym musik så högt att öronen dör
+ Shoppa i alla affärer som inte finns hemma
+ Gå runt på Victoria's secret och flippa ur av lycka
 
Idag har vi vart på ett mall och dom frågade om jag ville ha jobb på Abercrombie & Fitch haha, lite kul! Haft en jättebra dag och nu sitter jag i sängen helt slut, ikväll ska vi kanske på bio om det går någon bra! Älskar mitt liv!!!! Sov gott svennisar<3
 
 
 

High school spirit!

Va på min första riktiga football match igår och wow, kändes som jag va i en film!! Helt otroligt fräckt, cheerleaders, orkester, high school spirit, friterade oreos, pepp, kul folk och åh, ryser när jag tänker på det! Lever i en dröm just nu :) Sitter och äter pannkakor nu och ska snart iväg och shoppa med Berniebo & Chrissie, grymt! Älskar min kamera också!!!!! Ha en bra dag, puss!
 
 

TRY OUT

Heeeeej! Igår sov jag hos Elsa, vi övande på rutinen (till dansen) och startade denna dagen med chocolate chip pancakes. Riktigt skönt med fredag!! Idag hade vi try out och det va precis som på film haha, gick in i det enorma tysta gymmet så satt coacherna bakom en bänk, rörde inte en min och bad mig att gå ner i split och alla möjliga galna grejer haha, sen skulle jag göra dansen då och jag bara glömde ALLT, så stod där helt förvirrad, började le (enda jag kom ihåg haha) och gjorde kicks i 40 LÅNGA sekunder, hmmm ska nog gå med i orkestern eller bokklubben istället yay..Det är första football matchen idag så los cheerleados gick runt med rosetter i håret och cheer tshirts, spirit!!!!!! är jättetaggad på kvällen :) Ha en superbra fredagskväll, kram!

Tre veckor in the states!

Idag har jag varit här exakt 3 veckor, detta är det svåraste, jobbigaste, roligaste, mest spännande, galnaste och jag måste säga det bästa jag har gett mig in på. Jag lär mig något varje dag och växer som person. John och jag satt och pratade idag i bilen så sa han ''Vi är så tacksamma och lyckliga över att du är hos oss, du är sweet as could be'' åh, är så himla glad att jag bor hos dom. Nu har jag inte bara en FANTASTISK familj i Sverige utan en i USA också och det är superfräckt! 
 
Fixade gitarren ikväll så ska snart provspela, det KLIAR i mina fingrar hehe! Handlat jordgubbar och gott så ska gå ut och kvällsmysa :) Imorgon har jag try out för the dance team, på fredag är första riktiga football matchen, efter det ska vi tjejer ha en sleepover i källaren och på lördag blir det förhoppningsvis shopping. Woop woop!! 
 
Jag har fått lite frågor från er som jag ska svara på, jag vet att jag hade tusen frågor innan jag åkte på mitt utbytesår så om det är något ni undrar över bara fråga!! Tänkte ha en ''frågestund'' nu när jag har varit här några veckor så FRÅGA PÅ! Om vad som helst :) Puss
 
 

Payphone - Maroon 5 ..

Sitter på min hjärna och jag älskar den låten! Haft två bra dagar, igår åkte jag och Casie till ett ställe och körde go cart och spelade minigolf, det va jättekul! På kvällen gjorde vi Jello's som såg ut som Phineass & Ferb och pratade och jag sov där. Idag hade vi early release och det va SÅ skönt, Elsa åkte med mig hem och vi har gymmat och haft det fett! Ska snart iväg till kyrkan, bra dagar!
 
 

TAKE A CHANCE YOU NEVER KNOW WHAT MIGHT HAPPEN


CUUUUJO

Jag och världens finaste goaste hund!!

School

Me and Christine, my crazy frog from germany!!
Idag har jag: Somnat med läxpapperna över huvudet, man blir helt slut av att gå upp 05:30! Suttit med plugg hela eftermiddagen och är inte klar än, underbart!! (Ni i min klass i sverige, tänk er Håkans läxor på engelska!) Ska snart gå och lägga mig haha, kul dag :D!! Imorgon ska jag hänga med Casie efter skolan, vi funderar på att köra gokart, låter grymt i mina öron!! Ta hand om er Sverigebananer<3

-

 Haft en superbra helg, hängt med asgoa utbytesstudenter, badat i pool, ätit sjukt mycket kakor och snabbmat så min mage är som en stor ballong med fisar i, pluggat alldeles för lite, spelat in massa störda filmer med Christine, spelat wii, dansat, lärt mig lite cheerleading (Cookies and cream cookies and cream, what's the matter with the other team? nothing nothing nothing at all they just can't play FOOTBALL) och vart på bio. Ska göra klart mina läxor nu och ladda för en ny vecka, ta hand om er! 
 

BULLITT COUNTY EXCHANGE STUDENTS

 
Utbytesstudenterna på min skola, hur goa som helst! Ska snart iväg på bio med några, lägger upp bilder imorgon! Puss

Diary Queen

Godmorgon Sverige! Åt min första riktiga amerikanska frukost idag, pannkakor med sirap & bacon på Diary queen. Fräckt! Nu ska jag plugga, duscha och bege mig till utbytesgrejen, ha en superbra lördag!

FOOTBAAAALL

+ Va på min första football-match idag, det va en träningsmatch och första riktiga är nästa vecka, blir nog asgrymt!
+ Tänker på engelska och får koncentrera mig lite när jag skriver detta på svenska haha
+ Min dramaclass verkar asrolig! Sköna och glada människor som bjuder på sig själva!
+ Jag har bästa världföräldrarna, helt underbara!
+ Jag har äntligen ett husdjur, älskar att sitta och gosa med vovveliton
+ Bernida gör seriöst PERFEKTA chocolate chip cookies, aldrig ätit så goda kakor i hela mitt liv! (Mormor dina julkakor är lika goda<3)
+ Jag ska på try out för the dance team om en vecka, pepp pepp pepp!!!
+ Jag åker gul skolbuss till skolan
+ Jag går i HIGH SCHOOL!!!!!!!!!!! 
+ Walmart, hade kunnat campa utanför och gått runt där i en vecka, ÄLSKAR DET!
+ Deras dialekt, så go!
 
När jag satt i bilen på väg hem ikväll slog det mig att det redan är min tredje helg här, jag har snart varit här i en månad. Det är en tiondel, REDAN. När man tänker ''10 månader'' känns det som en evighet, men det går så himla fort. Det finns en miljon saker jag saknar med Sverige och allt hemma, kan skriva en tre meter lång lista, men allt det kommer stå kvar när jag kommer hem. Bregott kommer finnas där i kyldisken på Ica. Nästan allt är annorlunda här men det behöver inte vara något negativt, det är riktigt fräckt att bo i ett annat land och se deras kultur och hur dom lever. Dom har saker som vi borde ha i Sverige och tvärtom. Det slog mig verkligen idag att jag måste ta vara på varenda sekund här, njuta av det och göra allt jag drömt om. För innan jag vet ordet av det kommer detta vara över, för så fort går tiden. 

THANK GOD IT'S FRIDAY!!!

Imorgon ska jag sova så länge att klockan går sönder, man uppskattar verkligen helg efter några dagar i skolan!! Igår satt jag med plugg hela eftermiddagen och va på walmart, köpte en triljon skolgrejer och åt på Taco bell som va helt okej!! Imorgon ska alla utbytesstudenter träffas hemma hos vår Area representive, ska bli kul att hänga med mina utlänningar :) Hoppas ni har en fin kväll, kram!

FUN NIGHT

Haft en asbra kväll, dom som hänger i kyrkan är verkligen HUR sköna som helst, man kan dampa LOSS och va sig själv med dom och jag har skrattat non stop i tre timmar haha! Idag va de massa lek, dans, de där uppblåsta ''tornet'', pizza, kakor, glädje och en superstark snubbe som rullade ihop stekpannor och bröt av basebollrack. Denna kvällen va precis vad jag behövde och nu ska jag lägga mig med ett leende på läpparna och ladda om inför imorgon. Puss på er! 

Första dagen i skolan...

.. och jag överlevde!! Haha, ska berätta hela dagen från början. Gick upp 05:20, sen åkte alla iväg och jag va ensam hemma och skulle få på alarmet, de va mörkt i hela huset och jag trampade nästan ihjäl hunden haha bra jobbat. Satte mig på bussen och hade glömt mitt schema (YAY), kom till skolan och där stod jag och Elsa packade som sillar med alla andra 395989 elever och väntade på the bell. Va så himla nervös så jag skaka nästan, skulle dratt på mig en blöja innan jag åkte för en baj va inte långt bort. Sen skiljdes vi åt (dramatiskt det låter) och gick till våra klasser. Haft yearbook, drama, media & sociologi idag (den sista ska jag byta tror jag). Jag och en norsk tjej blev intervjuade för en tidning i Louisville, kändisar!! Nästan allt är annorlundra från svenska skolor och herre i pannkakan vad mycket regler dom har här, striktare än attan! Kommer man sent en sekund är det kvarsittning, i Sverige bryr dom sig knappt om man är en timme sen för att man satt och peta näsan på skolgården. Man får inte ha uppe mobilen på hela dagen, efter tre varningar får man inte tillbaka den på hela året. En massa dresscodes osv. Man lär sig nog snart :) Till skollunch va det hamburgare med chokladmjölk och jag hade bara en dollar så mattanten fick pröjsa och hjälpte mig vilket va väldigt snällt!!!!! (Låten I need a dollar passade fantastiskt bra där haha) Gjorde inte någonting i någon klass idag, bara lyssnat på regler hela dagen. Imorgon har jag fyra helt nya klasser till, ska nog gå bra! 
 
När jag kom hem såg jag hade fått brev, ett från mormor och morfar och ett från Josef, dom är så himla omtänksamma och jag älskar er SÅ mycket!!!!! Josef skickade center också (Mitt favvogodis i alla väder). Gjorde min dag :) Nu ska jag vila och sen till kyrkan som har nån lekdag med alla ungdomar. Ha det gött!

HIGH SCHOOL IMORGON!

Livet här är verkligen som en bergochdalbana, ena stunden känns livet superbra och man älskar det medans man andra stunden bara vill åka hem till alla som man älskar och man frågar sig vad gör jag här egentligen. Det är mycket att ta in och det är svårt att ta in och känna sig bekväm med vissa saker. Språket, skaffa nya kompisar, bo hos en ny familj, kulturkrockar, att alla man känner är så långt ifrån en och tusen andra intryck att smälta och handskas med. Man får ge det lite tid så tror jag det blir superbra! Imorgon börjar skolan iallafall och jag är superduperexcited!!! Ska bli gött att börja faktiskt, komma in i rutiner och träffa mer folk. 
 
Idag har jag gymmat med Elsa (SÅ skönt att ha nån som förstår hur man känner här), klippt gräset & kollat lite fotboll. Burger king och en jäklans god cupcake fick avsluta mitt sommarlov. PEACE!
 

Lucky I'm in love with my best friend, 6 months.

Wow, vart ska jag börja? (Ni som kräks på cheesiga kärlekstexter ska nog inte läsa haha) Idag har jag och Josef 6 månader, ett halvår. Det är snart ett år sen vi träffades för första gången och skakade hand i en sjöbod och då kunde jag aldrig ana att jag skulle sitta här ett år senare kär som en lemur! Du har verkligen förändrat mitt liv, totalt. Känner ingen som är så omtänksam som du är, som bryr sig så mycket, som är så genomsnäll och fin rakt igenom. Du överöser mig med glädje och kärlek varje dag och du får mig alltid att må bra! Är så otroligt tacksam att jag har dig, du ställer alltid upp för mig och finns där som en solstråle. Trodde aldrig jag skulle hitta en kille som har samma störda, helsjuka, bajsiga, pruttiga, rapiga humor som mig. Vi två är bannemej helt knäppa i hela bollen, du får mig att skratta tills magen går av och brallorna är blöta av kiss haha. Du är inte ''bara en pojkvän'' utan en bästa vän också och det är jag hur glad som helst för. Vi har aldrig klarat att kolla på en hel film för vi pratar bort det, vi spolar om introt och pruttar till det istället haha (Barabambambambaaam *prutt*). Älskar att vi har hörts av ungefär varenda sekund i 8 månader och ändå har tusentriljarder saker att prata om. Älskar allt med dig. Du växer i mina ögon för varje dag som går och varenda liten del av min kropp älskar dig. Du är en sån kärlek som jag hoppas alla får uppleva nån gång i sitt liv. Du är femtioelva gånger bättre än the notebook, för du är på riktigt och du är min. Vår humor är så sjuk att jag ber för bävrarna och målar röven blå. Du är så gullig, köper choklad när jag är sjuk, rosor, skriver kärleksbrev, gör frukost på sängen och vinner nallar på liseberg till mig haha (För att bara nämna några grejor). Varenda gång vi ses, smsar eller pratar skapar vi fantastiska minnen och jag önskar att jag bara kunde filma allt vi gör och kolla på om och om och om igen. Det är rätt galet egentligen hur man kan känna såhär mycket för någon, hur mycket man kan bry sig om någon. Det känns som jag har känt dig i 10 år, allt är så naturligt med dig och jag är verkligen mig själv ända ut i fingerspetsarna. Du får mig att sjunga massa töntiga låtar i duschen. Sprallig gör du mig, och knäsvag. Du är verkligen min drömkille och ibland får jag nypa mig i skinnet för att verkligen förstå att det är på riktigt när du sitter och spelar & sjunger Hey there Delilah (Fast Hey there Johanna). Saknar att kunna pussa på dig, hålla om dig och vakna upp bredvid dig, saknar allt med dig men det finns inget som jag tror på lika mycket som på dig och mig. Om det är några som klarar detta så är det vi! Denna texten beskriver ungefär en nål i rymden av det jag känner för dig. Vet är att det är stora ord när man är 17 ynka år men hela du är bara så RÄTT. Vad jag ville säga va nog bara tack för fantastiska månader och allt jag har fått uppleva med dig, Jag älskar dig!

3 DAGAR KVAR PÅ LOVET

Mitt sommarlov lider mot sitt slut, 3 dagar kvar på det bara. Även om vädret sög rumpa i princip hela sommaren är jag supernöjd med det! Va i Kroatien med min underbara familj, åt en herrans massa jordgubbar, grillade, badade, solade, skrattade, hade vattenkrig, bakade, shoppade, umgicks med folk jag älskar till månen och tillbaka, fiskade, hade en jäklans bra midsommar, hade världens grymmaste dygn på peace and love, dansade, spelade volleyboll, såg massa fina solnedgångar, seglade, träffade nya människor & skapade massa fina minnen. 
 
Har visat dom lite bilder från Lysekil här och dom tycker det är rena paradiset. Något jag har märkt sen jag flyttade hit är hur mycket jag verkligen uppskattar att bo vid havet nu, det må vara tråkigare än sjutton kameler i Lysekil på vintern, men hur underbart är det inte att ha ungefär 5 minuter till närmaste bad, att ligga på klipporna och steka, mysa runt, kunna åka ut med båten, åka vattenskidor, ring, grilla vid havet & andra saker. Antar att man inte vet vad man har tills man är utan det haha :D Ta vara på det sista av erat lov nu så hörs vi!
 

STEP UP & ICE CREAM

Min lördagskväll blev spontan, efter att ha gjort svensk mat till mina goa värdföräldrar åkte jag och Elsa och kollade bio, (Step up som va ASBRA!!!) där träffade vi lite kompisar och åkte och käkade glass. Idag ska jag till kyrkan och sen får vi se vad dagen har att bjuda på :) Puss!

SWEDISH MEATBALLS

Ikväll ska jag agera mästerkock och laga svensk mat här hehe, potatis, morötter, köttbullar, brunsås & lingonsylt!!!

-

Åkte nercabbat med elvis på max här för några dagar sen, helt snurrat!!!
Klockan är snart kväll hos er, men jag vaknade nyss så ska snart äta frooolle!! Ha en riktigt bra lördag med massa lördagsmys och omringa er med folk som gör er glada, puss!
 

BULLITT EAST HIGH SCHOOL

Idag har jag: Fixat amerikanskt simkort med unlimited texting, yay! Gymmat, kollat runt lite utanför skolan, ätit ute på altanen med några släktingar till dom & lärt amerikanarna lite crazy crab (Henny<3). Nu ska vi kolla på film, 500 days of summer som jag älskar!!!! Hoppas ni sover gott svennebananer, puss!

Falling asleep to the sound of rain outside

Idag vaknade jag till ösregn och smattrande rutor, efter att ha drömt att jag var hemma inatt fick det mig att sakna min säng och allt lite extra mycket, regnet smattrar alltid allan på mitt takfönster (älskar det). Man känner redan att det finns så mycket i Sverige som man uppskattar på ett helt annat sätt nu när man inte har det, det var saker som fanns där och som man bara tog för givet. Tror verkligen att det här året kommer ge mig så himla mycket, det kommer få mig att växa & se saker med andra ögon, jag kommer till uppskatta saker på ett helt annat sätt än vad jag gjorde innan. Jag har redan flyttat till andra sidan jorden och snart klarat 2 veckor, ångrar jag det? Nej, inte för en sekund. Kunde valt att stanna hemma i min trygga bubbla, men istället valde jag att slänga mig ur den utan att ha en aning om vad som väntade mig utanför den. Jag har inte varit här länge alls, skolan har inte ens börjat, men jag skulle bara vilja säga till alla er som funderar på att åka men inte vågar, ÅK. Det kommer finnas jobbiga stunder, svåra stunder och motgångar men det kommer bara att få dig att växa som person. Jag har redan träffat människor, sett platser & skapat minnen som jag aldrig hade fått uppleva om jag hade stannat kvar. Jag tror på att om 20 år ångrar man inte det man gjorde, utan det man inte gjorde. Ha en jättefin dag så hörs vi :) 

@ the zoo

Heeey people!! Kom nyss hem från la zoo! Hunnit med mycket idag, ätit frozen yogurt med all topping som fanns på haha, kollat på Katies college (Blir inte jättesugen på att gå typ universitet i Leksand när man ser hur grymt det verkar här), vart på zoo där det fanns apor som moonade, giraffer som drack kiss och annat skoj. Ville bara ta med mig alla (okej, nästan alla) djur därifrån och släppa ut dom i det fria huhu :( Nu ska vi snart grilla, dom har beiarnesås (MIN FAVVIS) får se hur många solar den får! 
 
Svar på frågor: Elsa är en annan svensk tjej som bor här i området & jag bor i Mt washington, Kentucky!:) 

-

Bilder från när vi busade runt i ''källaren''. 
 

Svenskakurs/Nercabbat/Glass/Mall

Hej på er! Ska berätta lite vad jag har hållt på med det senaste dygnet hehe. Igår på dagen så skypade jag med min familj, skönt att se dom igen!! Sen käka jag, lärde Mischa att prata lite svenska haha, sen åkte jag och Bernida till hennes mamma (I hennes bil utan tak, med musik på max och flippade ur, kändes som jag var i en film!!!!), hon släppte av mig hos Elsa och vi åkte runt lite med Katie som hade nervevade rutor och musik så högt att man inte ens hörde vad man tänkte (Filmmoment igen!) köpte mcflurry på donken, kollade film och jag och Elsa låg och pratade till 3 eller något! 
 
Idag så var vi i skolan, dom har priser över allt från mästerskap, röda skåp, det ser precis ut som i en high school film och jag kan inte vänta tills skolan börjar!!! Åt sjukt god glass på ett ställe, grädde, glass, chokladsås och cookies i! Nu kom jag precis hem och vi ska snart till kyrkan och käka mat och så ska jag träffa en massa galna amerikanare yay! 
 
Imorn ska jag till Louisville och gå på zoo, får se när jag hinner uppdatera men vi hörs snart! Kan.inte.fatta.att.detta.är.mitt.liv.nu. 

RSS 2.0