USA- Highlights

 
Mitt prom proposal, nyår, ice skating, djungelvrål, svenskakurs m.m!
 
Emmi: Vad fin bild! Har du haft ett bra år? VAr hardu varit på utbyte? :) 
Svar; Jag är på utbyte i Kentucky och har ca 4 månader kvar, jag har haft ett kanonår!

Annellisa: varför vill du inte åka hem?
Svar; Det är blandade känslor! På ett sätt så längtar jag ju jättemycket efter min familj, vänner och Sverige men jag kommer sakna mitt liv här väääldigt mycket :) 

Kommentarer
Postat av: tyra

hejhej! har seriöst kollat igenom alla inlägg från när du vart i usa, haha åååh jag vill också åka. men läste på ef att man måste ha bra betyg i skolan eller godkänt och vara bra på engelska så därför får jag nog vänta ett år och slita som sjutton då jag inte har godkänt i engelska och matte :((( men undrar några saker. var det inte läskigt att komma till ett annat land helt själv och prata ett annat språk och allt?? och fick du se hur huset du skulle bo i innan du åkte dit? för jag själv skulle inte vilja bo i något litet hus som är rätt smutsigt osv eller på landet. och vet du om man kan bo i typ L.A kalifornien florida eller nån sån lite större stad? och åker man iväg till L.A och så med alla utbytesstudenter för det stod typ efs sida nåt om att man kan åka iväg med andra stundenter eller nåt om jag förstod det rätt. träffas man med dom andra utbyttesstdenterna ofta? och innan man åker till sin familj? och en sista fråga heheh, vad är det för väder i usa?? alltså om man kollar på bilder och video från ef så är det ju bara när dom typ badar på fina stränder och så. finns det ingen strand där eller alltså du har inte lagt ut nå bilder alls på det .. :)

haha blev rätt många frågor och väldigt rörigt men aja. grym blogg iallafall. kram<3

Svar: Haha va kul! :D Jag tror du måste ha godkänt i alla ämnen minst, du måste inte vara bra på engelska, du åker ju hit för att bli bättre också om du förstår hur jag menar :) Jo i början va det läskigt men man kommer in i det fort och engelskan va för mig inte några större problem då det blir naturligt mycket fortare än man tror! Mina värdföräldrar skickade bilder på huset innan jag kom hit ja. Grejen är att om man åker iväg på ett sånt här år måste man vara öppen för allt, det är väldigt sällan någon hamnar i större städer eller mitt i L.A. Du kan göra delstatsval att hamna i någon av dom staterna men det garanterar inte att du hamnar på stranden liksom, man får räkna med att hamna i en mindre stad men förhoppningsvis hamnar du hyfsat nära någon större stad. Jag gjorde delstatsval men jag fick inte någon av mina stater utan hamnade i Kentucky men något du måste tänka på är att det är din värdfamilj som är viktigast! Vart du än hamnar i USA kan du åka på olika resor under året med EF, till Florida, New York, Kalifornien m.m. så om du inte hamnar i någon av dom staterna kan du fortfarande åka dit. Jag ska till Florida med massa utbytesstudenter på Spring break :)
Jag vet inte riktigt va du menar med om man träffar utbytesstudenterna ofta, du kan säkert gå på utbytesträff innan du åker om du letar upp folk som ska åka samtidigt som dig och i USA så fixar din IEC oftast träffar med alla utbytesstudenter ibland plus att du träffar dom i skolan. Oj, vädret är ju väldigt olika över hela USA. Där jag bor kan det va sommarväder ena dagen och snö andra, det finns stater som är varma året runt och andra som liknar Sveriges väder. Hm det är nog en ''falsk'' bild dom visar upp (Eller så är det filmer från deras resor som dom gör under året) för det är väldigt ovanligt att någon hamnar på stranden. Nej jag bor inte nära någon strand haha, närmaste är timmevis bort. När man åker på ett utbytesår så kommer du troligtvis inte hamna mitt i L.A i något enormt strandhus och gå och bada varje dag, man får vara öppen för allt helt enkelt och jag kan lova dig att det blir minst lika bra om du hamnar mitt ute i ingenstans! Lycka till och tack så jättemycket :) Kram!

Jag heter: johannaan på instagram :D
jmadeleinen.blogg.se

2013-02-01 @ 15:16:19
URL: http://tyrasblog.com
Postat av: tyra

btw vad heter du på instagram? :)

2013-02-01 @ 16:30:25
URL: http://tyrasblog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0